Slovenija
24 ogledov

Zaželel si je našo novinarko

V obravnavi proti Borisu Popoviču je odvetnik Matoz kot pričo želel tudi novinar Žurnal24 main
Sodišče. Izvedenec pojasnjeval svoje izjave. Matoz za pričo predlagal novinarko Žurnala24.

Na včerajšnji obravnavi na koprskem sodišču proti županu Borisu Popoviču zaradi domnevne utaje davkov, ko je bil še podjetnik, je bilo spet vroče. Izvedenec davčne stroke Darko Končan je moral najprej obrazložiti svoje izjave, ki jih je podal za naš časnik (da glede morebitnih tožb zaradi žaljivk Popoviča še ne more ničesar reči ter da se dogajajo zadeve tudi v ozadju). Odvetnik Franci Matoz je namreč zaradi njih zahteval njegovo izločitev.

Pogovor dan pozneje
Končan je izjavil, da v telefonskem pogovoru 15. junija z novinarko Žurnala24 Suzano Kos – klicala naj bi ga le nekaj minut po obravnavi – ni želel dajati izjav in da se je z njo pogovarjal neuradno ter da objavljenih izjav tudi ni avtoriziral. Dejansko je bil njun pogovor dan pozneje.

Izvedenec je še pojasnil, da je v zapisnik podal žalitve Popoviča, ki jih je izrekel med odmorom, da bi bilo sodišču jasno, da se dogajajo zadeve tudi v ozadju. Matoz je nato zahteval, naj se kot priča zasliši tudi Suzana Kos. Oba predloga obrambe sta bila zavrnjena, zato je ta zahtevala še izločitev predsednice senata Tatjane Stojkovič Pavlovec, ker po mnenju obrambe ni zagotovljena njena nepristranskost. Tudi ta predlog je bil zavrnjen.

Neresnični očitki
"Nikoli nisem bil državni sekretar v vladi Antona Ropa, temveč v času, ko je bil Rop finančni minister. Nisem bil v nobeni stranki, niti v kvoti od strank, ampak sem bil na to funkcijo izbran kot strokovnjak," pa je glede očitka o politični pristranskosti pojasnil Končan. Obravnava se bo z njegovim zaslišanjem nadaljevala jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.