Slovenija
20 ogledov

Zazidljivega še veliko

Trenutno so v pripravi urbanistični načrti za Krško z Leskovcem, Brestanico, Sen Žurnal24 main
Še pred novim načrtom prostora za 1.800 hiš, a so prejeli tisoč vlog.

Analiza prostih površin po posameznih krajevnih skupnostih, ki so jo v sklopu priprave novega občinskega prostorskega načrta (OPN) opravili na Občini Krško, je pokazala, da ima občina že danes za stanovanjsko gradnjo in industrijsko obrtno povezavo prostih vsega skupaj še 628 hektarjev površin.

“Ker je prostih površin za stanovanjsko pozidavo še 147 hektarjev, bi lahko na 800 kvadratnih metrov velikih parcelah zgradili kar 1.837 hiš,” pravi Simona Lubšina, vodja oddelka za urejanje prostora in varstvo okolja na Občini Krško.

Želja občanov veliko
"Kljub tako velikemu fondu stavbnega zemljišča smo v postopek obdelave do konca novembra prejeli 1.014 pobud,” dodaja Lubšinova.

Še letos razgrnitev
Obravnave po KS.
Strateški del OPN naj bi še letos potrdili na občinskem svetu in pridobili smernice pristojnih ministrstev, kar naj bi ti storili v 30 dneh. Tako bi lahko še letos izpeljali javno razgrnitev in javne obravnave, na katerih bo javnost lahko podala pripombe.

Od jeseni, ko so se začeli ukvarjati s pripravo OPN, so pregledali vsa izdana dovoljenja za zidanice, preverili veljavne prostorskoizvedbene dokumente na območju občine, uskladili digitalni plan z veljavnim analognim ter pridobili podatke o stanju prostora. Naredili so tudi analizo naselij in analizo obstoječih strokovnih podlag ter pregledali in na kartah evidentirali vse pobude, ki so jih prejeli.

V zadnjih mesecih so se pripravljalci OPN sešli z sveti vseh 15 krajevnih skupnosti (KS) in jim predstavili pobude iz njihovega okolja ter se pogovorili o viziji in načrtovanju bodočega razvoja KS.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.