Slovenija
34 ogledov

Zazidljivega skoraj nič

Črnomelj Živa Zakšek
OPN. Prostorski načrt še ni sprejet, županja pa že napoveduje spremembe.

Črnomelj. Še ta mesec, če bodo le dobili sklep ministrstva za okolje in prostor, naj bi občinski svetniki dokončno potrdili občinski prostorski načrt (OPN), a županja Mojca Čemas Stjepanovič že napoveduje njegove spremembe, saj pravi, da jim niso odobrili skoraj nobenih zazidljivih zemljišč, da bi se mesto lahko širilo.

Zidali bi radi

“Trenutno je za nas najpomembnejše, da bo ta OPN vendarle umestil v prostor drugo fazo naše obvoznice, torej nadaljevanje od Secopa proti Kanižarici,” pravi Čemas Stjepanovičeva. Sicer pa so na pristojnih ministrstvih z nesoglasji na predlagana zazidljiva zemljišča Črnomelj po besedah županje skoraj povsem omejili: “Širitev so dovolili le v delu, imenovanjem Kočevje, preostalo pa so zavrnili s pojasnilom, da ščitijo kmetijska zemljišča.”

“V OPN še zdaleč niso upoštevane vse potrebe po zazidljivih zemljiščih, ki jih ima občina tako glede širitve mesta kot na območju višinskega dela; največ so jih zavrnili na ministrstvu za kmetijstvo in zavodu za varstvo narave,” pojasnjuje Čemas Stjepanovičeva.

Priprave za spremembe OPN bodo, kot dodaja, na občini začeli prihodnjo 
pomlad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.