Slovenija
98194 ogledov

Zbali so se za življenje ženske na bolniški, vdrli v stanovanje, ona pa na morju

rešilec Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
Kakšna predrznost!

V letu 2022 se je večina kazalnikov bolniške odsotnosti povišala – v povprečju je bilo izgubljenih več koledarskih dni, odsotnih je bilo več zaposlenih, ti so bili odsotni tudi večkrat v letu, vendar pa je posamezna odsotnost trajala krajši čas kot leto prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

A primer pacientke iz Maribora kaže, da gre v nekaterih primerih lahko tudi za neupravičeno koriščenje bolniškega staleža. Večer namreč poroča o primeru, ki ga je letos julija doživela mariborska zdravnica iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca.

Omenjena pacientka je preko aplikacije Prizdravniku.si svojo osebno zdravnico prosila za odprtje staleža zaradi slabega počutja, bruhanja in driske. Naslednji dan, ko bi morala priti na preiskave v laboratorij, je sporočila, da ji je slabo in ne more niti iz kopalnice, nato pa se na klice ni več oglašala.

Reševalci, gasilci in policija na dveh naslovih, ona pa na morju

Ker se je zdravnica zbala za dobrobit pacientke, je aktivirala reševalce. Na stalnem naslovu pacientke se na trkanje ni odzval nihče, čeprav je bil njen avtomobil parkiran pred hišo. Ko so gasilci in policisti vdrli v hišo, pacientke niso našli. Je pa policistom njena mati po telefonu povedala, da zdaj živi na drugem naslovu. Ker se tudi tam na trkanje ni odzval nihče, so znova vdrli v stanovanje, ki je bilo prav tako prazno. 

Skrivnostno izginotje pacientke se je sčasoma razjasnilo - medtem ko je zdravnici lagala, da je na smrt bolna, je v resnici uživala z mamo na morju. Zdravnica se sprašuje, zakaj pacientka dogajanja ni vsaj prekinila, saj so jo preko SMS sporočil sprotno obveščali o dogajanju. 

Kar je sledilo, je zdravnico še dodatno šokiralo - pacientka jo je namreč čez nekaj dni kontaktirala in ji javila, da se že dobro počuti, nato pa jo je vprašala, kako bosta uredili bolniški stalež. Ni ji ga odobrila. Kljub temu pa odgovora, ali pacientko zdaj čaka kakšna sankcija, novinarji Večera še niso prejeli.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 12
  • Majazmaja 09:45 01.september 2023.

    Odpust. Takoj.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 09:23 31.avgust 2023.

    No če bi ZZZS samo uporabila to možnost, da spremlja družbena omrežja bi bilo hitro odkrito kar nekaj posameznikov ki to izkoriščajo. A težava je v tem, da takšen dokaz na sodišču ne zadostuje. Takšna je naša zakonodaja. Varuje barabe.

  • nostradamus 03:51 31.avgust 2023.

    to se dogaja povsod ko je povecan obsrg dela ali cas praznikov in dopustov se stevilo navidezno bolnih strmo poveca in se cvetka iz nasega podjetja za 1maj je zbolel a kot teleban na FB obesal slike kako pece odojke ...prikaži več v svoji rodni bosni in seveda se ni zgodilo nic clovek je pac imel bolnisko