Slovenija
32 ogledov

Zbil ju je na prehodu za pešce

Policijske blazinice policija.si
Na območju novomeške policijske uprave je včeraj voznik na prehodu za pešce zbil mamo z otrokom.

Voznik osebnega avtomobila je pozno popoldne na prehodu za pešce zbil malo deklico in njeno mamo,” pove Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. “Peški so oskrbeli reševalci, k sreči sta bili le lažje ranjeni.

Drenikova dodaja, da so policisti, ki so obravnavali nesrečo, deklici podarili blazinico tolažbe in jo na ta način želeli potolažiti.

Blazinica tolažbe je projekt slovenske policije, s katerim so začeli marca letos. Policistke, kriminalistke in ostale delavke policije v svojem prostem času izdelujejo blazinice; policisti jih delijo otrokom, ki so priče ali udeleženci v dogodkih, ki jih preiskuje policija (nasilje v družini, prometne nesreče, kršitve javnega reda in miru…). Z gesto želijo policisti otrokom sporočiti, da jim lahko zaupajo in da lahko pri policistih vedno poiščejo pomoč. 

Komentarjev 5
  • Žurnalček 13:58 06.december 2014.

    Če niso napisal kdo ju je zbil , je to v NM poznan vzrok. !

  • jej30 05:58 06.december 2014.

    Ko stoji pešec na prehodu za pešce, mora voznik svoje vozilo ustaviti in dati prednost pešcu. To je osnova prometne varnosti, olike in spoštovanja do sočloveka. Predvsem se mora voznik zavedati, da je močnejši udeleženec in tega ne sme izkoriščati. ...prikaži več To govorim iz svojih 20 letnih izkušenj in prevoženih 500000+ km.

  • JONIJONI 01:55 06.december 2014.

    Ne obsojam pa mame iz članka, ker nisem bi zraven.Pešci imajo prednost na prehodu, se pa premalo krat zavedajo, da niso v oklepnem vozilu, ko prečkajo prehod...Primer: Hodi v isti smeri kot vozilo, po možnosti tudi teče ...prikaži več in zdaj ti kot šofer predvidi, da se ti bo vrgel pod avto na prehodu.Nas so učili, da se na prehodu pogleda levo in desno in šele nato se prečka.