Slovenija
68 ogledov

Zbiramo prijave: na dan stavke bomo poskrbeli za 100 otrok

otroci Shutterstock
V času stavke javnega sektorja bo Žurnal s partnerjema Kino Šiška in Zavod G-Rega zagotovil celodnevno animacijo za 100 otrok (zaradi varnosti otrok smo število prijav z 200 omejili na 100). Prijavite jih lahko prek obrazca v tem članku.

"To ne pomeni, da sindikatov v njihovih prizadevanjih ne podpiramo, na ta način želimo pomagati otrokom in staršem, ki bodo ostali brez varstva. Tudi staršem, ki bodo stavkali," pravi Matej Košir, odgovorni urednik Žurnala.

Dogodek Šola brez šole se bo v Kinu Šiška začel ob sedmi uri, trajal pa bo do 16. ure. Zavod G- Rega bo z vzgojitelji pripravil številne delavnice in zabaven spremljevalni program. Organiziran bo tudi ogled naše medijske hiše, kjer bo po skupinah potekala novinarska delavnica, članki mladih avtorjev pa bodo objavljeni na naši spletni strani. Potekale bodo športne, ustvarjalne, plesne in novinarske delavnice.

Dan je namenjen šolarčkom, torej otrokom, starejšim od šestih let.

Poskrbeli bomo za prehrano (trije obroki), varovanje in zavarovanje otrok, predvsem pa za veliko dobre volje.

Program dneva Šola brez šole

- sprejem otrok 7:00
- zajtrk 8:30
- začetek delavnic 9:00 (športna delavnica, ustvarjalna, novinarski kotiček, plesni kotiček)
- kosilo 12:30
- delavnice13:30 (športna delavnica, ustvarjalna, filmski kotiček, plesni kotiček)
- malica 15:00
- delavnice 15:30 (filmski kotiček, ustvarjalna delavnica)
- prevzem otrok 16:00

Komentarjev 5
  • Pepe007 07:47 17.april 2012.

    Lepa gesta, čestitam.Sicer meni ne koristi nič, ker nisem iz Lj. Sramota, da šolniki preko otrok pošiljajo domov staršem obvestila, da stavkajo in opisujejo zakaj stavkajo. To naj pošiljajo vladi. Starši lahko le organiziramo stražo in preverjamo, da so ...prikaži več učitelji v času stavke 8 ur v šolski stavbi in dokumentirati take, ki pridejo pozneje in stavbo zapustijo prej. Žurnal, organizirajte akcijo.

  • polonamov 13:33 16.april 2012.

    Pozdravljeni,v prvem odstavku je pojasnjeno, da s tem ne izražamo nasprotovanja stavki, ampak želimo le poskrbeti za starše in otroke, ki bodo ostali brez varstva.

  • citroen 12:34 16.april 2012.

    tipičen primer stavkokazov, ko bodo stavkali novinarji bom jaz brezplačno tiskal časopis