Slovenija
69 ogledov

Žbogar ga je na Twitterju spet pihnil

Žbogarjev konj Reševalni pas/Twitter
Posebni predstavnik EU na Kosovu in nekdanji zunanji minister Samuel Žbogar si je (znova) privoščil zanimiv tvit.

V njem se je Samuel Žbogar (ali nekdo iz njegove naprave), kot kaže, namreč pohvalil s svojim navideznim konjem.

"Uresničite svoje sanje, da bi si lastili in skrbeli za realističnega konja, in svojo izkušnjo delite s prijatelji," piše v opisu aplikacije, namenjene uporabnikom Applovega iPhona in iPada. Prek aplikacije je slika očitno nekako prišla na potrjeni Twitter profil visokega predstavnika EU za Kosovo in nekdanjega slovenskega zunanjega ministra.

Uporaba Twiterja s strani Žbogarja nas je v času njegovega ministrovanja sicer že nekajkrat zabavala.

Čokolada za sedež v ZN, žepno tvitanje s tržnice

Med bojem za sedež v varnostnem svetu Združenih narodov smo lahko prek Žbogarjevega profila v živo spremljali glasovanje. Veliko pozornosti je bil takrat deležna šala, ki jo je objavil na Twitterju, češ da so glasove v dvorani skušali dobiti prek podkupovanja s čokolado. Mnogim se je zdelo neresno šaliti na račun kandidature, za katero si je Slovenija prizadevala dlje časa, na koncu pa jo je izgubila proti Azerbajdžanu.

Drugič se je Žbogarju kot še ministru zgodilo, da je večkrat zapored na twiterju objavil naključno zaporedje znakov. Takrat se je opravičil, da je sporočila objavljal njegov očitno nezaklenjeni BlackBerry sam med sprehodom po tržnici.

Twitter vse bolj uraden kanal

Profili politikov, posebej pa diplomatov na Twitterju, se v svetu sicer obravnavajo precej resno. Nedavno so v Srbiji veliko hude krvi povzročili lažni računi politikov in diplomatov, s katerimi bi zlonamerni uporabniki lahko predvsem v tujini, od koder je istovetnost težje preveriti, povzročili veliko škode.

Nedavno pa je denimo tudi predsednik ZDA Barack Obama kar prek svojega Twitter računa kot prvi predsednik te države v zgodovini javno izrazil podporo porokam istospolnih parov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.