Slovenija
32 ogledov

Žbogar in Jandroković tudi o Jorasu

Kot sta ministra napovedala pred srečanjem, bosta govorila o stvareh, ki so v in Žurnal24 main
Joško Joras gladovno stavka natanko dva tedna. In ravno danes sta se srečala slovenski zunanji minister Žbogar in njegov hrvaški kolega Jandroković. Joras: "Naj preidejo od besed k dejanjem."

"Neprijetno je, lakota je pač lakota," po natanko dveh tednih gladovne stavke pravi Joško Joras. Zanaša se na mnenje zdravnikov, da lahko človek brez težav zdrži brez hrane 40 dni, če seveda pije veliko vode. Sam jemlje tudi dodatke, ki nadomeščajo snovi, ki jih s potenjem izgublja iz telesa.

Od besed k dejanjem
Na drugem koncu Slovenije, na Dolenjskem, sta se v Jesenicah v Občini Brežice srečala slovenski zunanji minister Samuel Žbogar in hrvaški zunanji minister Gordan Jandroković.

Pred srečanjem sta izpostavila dobro raven odnosov, ki jih je prinesel predvsem arbitražni sporazum. Izrazila sta tudi zadovoljstvo, ker so njuni stiki pogosti; srečujeta se praktično na tedenski ravni, predvsem v okviru raznih multilateralnih srečanj.

"To govori o novem duhu v odnosih med Slovenijo in Hrvaško," je ocenil hrvaški zunanji minister Jandroković. "Postopoma in vztrajno gradimo zaupanje, spoštovanje, kar je osnova tudi za krepitev sodelovanja in partnerskih odnosov, ki obstajajo med Slovenijo in Hrvaško," pa je izpostavil slovenski zunanji minister Žbogar.

Joras je že dopoldne dejal, da ne pričakuje večjega preboja in ob tem spomnil na vzklik premierja Boruta Pahorja "Kakšen čudovit dan" ob podpisu arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško v Stockholmu: "Mi vemo, da je bil v Stockholmu fantastičen dan, kljub temu pa so nad mano še vedno črni oblaki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.