Slovenija
21 ogledov

Žbogar potrdil opomin pred odpovedjo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Zunanji minister Samuel Žbogar je potrdil, da je Dimitriju Ruplu izrekel opomin pred odpovedjo delovnega razmerja. Rupel ne more biti hkrati diplomat in politik, ki kritizira vlado, pravi.

Dimitrij Rupel ne more biti hkrati diplomat in politik, ki kritizira vlado, ki ji služi, je dejal minister Samuel Žbogar, ki zaradi Ruplovega nedeljskega javnega pisma zdaj razmišlja, ali mu bo izrekel tudi odpoved.

Na anketno vprašanje, ali bi moral Samuel Žbogar odpovedati delovno razmerje z Dimitrijem Ruplom, je odgovarjalo 132 bralcev. 74 odstotkov vas je odgovorilo pritrdilno, 26 odstotkov pa nikalno.

Iz Ruplovega pisma, ki ga je sam prebral šele danes, veje nezaslišana aroganca, ocenjuje Žbogar in dodaja: "Rupel se v zadnjem času veliko ukvarja s pisanjem literarnih knjig in s fikcijo in se to mogoče že meša z realnostjo."

Rupla ne bi tolerirali nikjer drugje
"Iz njega izhaja veliko narcisističnega videnja lastne veličine, kar govori predvsem o piscu samem," je komentiral Ruplovo pismo. "Gre za epohalen nesporazum, ki meji na absurd. Ne poznam nobene države na tem svetu, nobenega diplomata na tem svetu, ki bi imel pravico, da bi lahko paradiral po medijih s svojimi političnimi stališči in nasprotoval vladi," je dejal minister in pojasnil, da je Rupel ravno zaradi tega prejel opomin pred odpovedjo delovnega razmerja, "ker se tudi nikjer drugje na svetu to ne bi toleriralo".

 

Mislim, da obstaja dilema, da obstaja politik Rupel in diplomat Rupel. Ampak obstaja eno ali drugo, oboje pa ne more. Nihče ne oporeka zgodovinskih zaslug, ki jih ima Rupel, toda heroji, ki potrebujejo aplavz množic, ne sodijo v diplomacijo.
Samuel Žbogar

Ne bi škodilo, če bi prespal
Ruplu je "svetoval", da mu ne bi škodovalo, če bi prespal, preden je oddal pismo. Bo pa tudi sam "prespal", kako bo ukrepal v prihodnje proti Ruplu.

Rupel: odpoved bi bila nezakonita
Rupel je v odzivu na ugibanja o odpovedi delovnega razmerja v sporočilu za javnost pojasnil, da je na začetku počitnic od Žbogarja dobil "grozilno pismo". Priložil je odgovor Žbogarju, v katerem piše, da je grožnja z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi zaradi stališč, ki niso skladna s stališči oziroma odobrena s strani trenutne oblasti, absurdna in nezakonita. Opozorilo je po njegovem mnenju tudi v nasprotju z 39. členom ustave in "precedenčen poskus grobega discipliniranja ljudi, ki se ne strinjajo s politiko aktualne vlade oziroma trenutnega vodstva MZZ".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.