Slovenija
44 ogledov

Zbolelo 81 otrok

Najpomembnejši ukrep je temeljito umivanje rok. Fotografija je simbolična. (Foto Žurnal24 main
Torkovo kosilo na Osnovni šoli Poljane nad Škofjo Loko je imelo za posledico množično bruhanje. Težave ima 81 otrok. Kaj je povzročilo težave, bo pokazala analiza.

Zaradi težav je danes doma ostalo 81 otrok in štirje učitelji iz vrtca in osnovne šole Poljane, poroča Svet na Kanalu A. V kuhinji osnovne šole so včeraj za kosilo pripravili špargljevo juho, pečen mesni sir in krompirjevo solato s kumarami. Dve uri po kosilu so otroci začeli bruhati, nekateri so imeli drisko in želodčne krče.

Na Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj opozarjajo, da morajo bolni otroci in zaposleni še najmanj dva dni po prenehanju simptomov ostati doma.

V zdravstvenem domu so organizirali posebno ambulanto, o težavah pa obvestili tudi ambulanto za nujno medicinsko pomoč ter infekcijski kliniki v Ljubljani in na Jesenicah.

Na Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj vzorce pregledujejo, a bo analiza šele v prihodnjih dneh pokazala, kaj je bil vzrok za zastrupitev. Medtem pa so šolo, vrtec in starše obvestili, da je treba povečati higienske ukrepe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.