Slovenija
80 ogledov

Zbor zavrnil direktorja

Sejo zbora je vodil Rok Hodej. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
ŠOUL. Marko Pogorevčnik pogorel pri naskoku na ŠOUL.

Študenti. Z 18 glasovi za in 17 glasovi proti so poslanci študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) včeraj zavrnili izvolitev Marka Pogorevčnika za vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja ŠOUL. Za izvolitev bi potreboval 23 glasov.

Ni jih prepričal
Na vprašanja članov študentskega zbora je včeraj odgovarjal preslabo, da bi jih prepričal. Pogorevčnik se je sicer kot kandidat pisno predstavil na petih straneh, na katerih je predstavil svoje preteklo delo. Iz programa direktorja ŠOUL, ki je dolg le dobre pol strani, je razvidno, da namerava število zaposlenih in pogodbenih sodelavcev "prilagajati obsegu dela in dejanskim potrebam", pridobiti alternativne vire financiranja in odprodati nepotrebno premoženje.

V uredništvo pa smo prejeli tudi nekatere dokumente v zvezi z izčrpavanjem kranjskega podjetja Zveza v lasti Dušana Dolamiča. Zvezdi se je Pogorevčnik pridružil septembra 2009. Kot navaja v predstavitvi, ki smo jo prav tako prejeli v uredništvo, je "vodil preobrat v družbi", bil krizni menedžer in opravil prenos dejavnosti na hčerinsko družbo. Iz dokumenta je razvidno tudi, da je prestrukturiral ali pomagal pri vodenju že propadlih družb Beti, Vesna, Dadas in Kovinotehna Les, zdaj pa vodi lastno podjetje Ekotek Energija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.