Slovenija
23 ogledov

Zbornica: Legalizirati hočejo krajo papirja

ljubljana30.10.09, Janko Kramzar, tk mol, ljubljana, mestna hisa, foto: nik rova Nik Rovan
Odpadki. Zbornico komunalnega gospodarstva moti osnutek uredbe, ker bodo služili zase bniki. "Siti" so tudi Interseroha.

Osnutek uredbe o komunalnih odpadkih predvideva, da bodo gospodinjstva lahko izbirala: bodisi bodo odpadni papir in kovine prepustili izvajalcu javne službe (komunalnemu podjetju) ali pa jih bodo oddali drugemu zbiralcu v drobni odkup. Pri Zbornici komunalnega gospodarstva (ZKG), ki jo vodi direktor ljubljanske Snage Janko Kramžar, napovedujejo, da bi taka ureditev prinesla dvig cen storitev za občane.

Drobni odkup že poteka

Pri ZKG dodajajo, da ministrstvo za kmetijstvo in okolje s tem legalizira drobni odkup, napovedujejo pa tudi povečanje kraj papirja iz zbiralnic pa tudi kovin z dvorišč, skladišč, celo kanalizacijskih jaškov in spomenikov.

Kramžar se je odzval tudi na napovedi družbe za ravnanje z odpadno embalažo Interseroh, ki določenega dela embalaže zaradi neurejenih razmer ne bo prevzela od Snage. Ta je zato že razširila skladišče na Barju. Kramžarja moti, da Interseroh težavo rešuje na plečih komunalnih podjetij, hkrati pa kršijo uredbo, ki predpisuje deleže, ki so jih dolžni prevzeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.