Slovenija
1 ogledov

Zbornica v škodo članice?

Odvetnik Pitako opozarja, da je ZZS ''naredila za članico Zlatko Kanič več kot k Žurnal24 main
Penko zdravniški zbornici očita nepošteno obravnavo zdravnice Zlatke Kanič.
''Ne morem si predstavljati, da bi Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) ponarejala kakršnekoli listine,'' je povedal odvetnik staršev pokojnega Bora Nekrepa, Andrej Pitako. ZZS je po njegovi oceni stanovska organizacija, ki stanovsko ščiti svoje člane, zato ne vidi razloga, zakaj bi ponarejali te dokumente. Po mnenju Boštjana Penka, zagovornika zdravnice Zlatke Kanič, je prišlo pri odločanju razsodišča druge stopnje ZZS do več nepravilnosti. Med drugim zbornici očita ponarejanje listin, zato je Penko že napovedal kazensko ovadbo in zahtevo po ustavni presoji.

Odločilo v njeno škodo
Prvostopenjski senat razsodišča ZZS je Kaničevi odredil dvomesečni odvzem licence, na sklep pa se je Penko pritožil. Drugostopnejsko razsodišče je minuli teden odločilo, da se zdravnici licenca odvzame za štiri mesece, udeležiti pa se mora še tromesečnega izobraževanje. 'Zoper sklep prvostopenjskega sodišča se je pritožila le obdolžena, zato razsodišče ne bi smelo odločiti v njeno škodo,'' meni Penko.

Zbornica bo dokazovala
Penko zbornici očita, da je drugostopnejsko sodišče 12. junija sklenilo, da se Kaničevi izreče javni opomin in trimesečno dodatno strokovno izobraževanje, a je nato sklep spremenilo. Iz dodatnega zapisnika razsodišča, ki je datiran na 30. junij, je po njegovih besedah razvidno, da je senat razsodišča v spremenjeni sestavi na predlog predsednika razsodišča sklep o ukrepu spremenil v škodo Kaničeve. Na ZZS zavračajo Penkove očitke in napovedujejo, da bodo poštenost obravnave dokazali pred pristojnimi organi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.