Slovenija
25 ogledov

Zbrali so četrt milijona

Jasna Šinkovec in Milena Kramar Zupan sta upravičeno zadovoljni nad akcijo Julij Žurnal24 main
Akcija zbiranja denarja za mamograf je uspešno končana z velikim odzivom Dolenjcev in Belokranjcev.
"V dobrodelno zbiranje denarja se je z izjemo Trebnjega vključilo celotno dolenjsko-belokranjsko območje, res smo lahko Dolenjci in Dolenjke, Belokranjci in Belokranjke ponosni na to, v kako velikem številu smo se odzvali in skupaj uspešno sklenili to polletno akcijo," je po četrtkovi prireditvi v Kulturnem centru Janeza Trdine dejala predsednica Društva Julija Jasna Šinkovec.

Poleg pokroviteljev in darovalcev, občin, obrtnikov, podjetij in posameznikov, je društvo del denarja zbralo tudi z dvema razprodanima dobrodelnima koncertoma, na katerih je sodelovalo dobrih 50 glasbenikov.

"Edini strošek ob koncertih, ki ga moramo še poravnati, je delni prispevek Sazasu oziroma poravnana stroška avtorskih pravic," je povedala Šinkovčeva.

Dogovori z dobavitelji
Zbiranje denarja je potekalo tudi prek Telekoma, ki je zagotovil brezplačno telefonsko številko, pri brezplačni številki za donacije prek telefonskih sporočil pa sta se povezala Mobitel in Rdeči križ.

Zadovoljstvo nad dobro organizacijo akcije je izrazil tudi novomeški župan Alojzij Muhič. "Če bi na vseh področjih delovali tako učinkovito, bi lepše in bolje živeli," je menil župan.

Direktorica zdravstvenega doma Milena Kramar Zupan pa je povedala, da bodo zdaj lahko končali dogovore z dobavitelji. Upa, da bodo nov mamograf lahko začeli uporabljati konec maja ali na začetku junija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.