Slovenija
29 ogledov

Zbrali več kot pol milijona evrov

Slovenski podjetniki so na platformi Kickstarter za financiranje projektov letos zbrali več kot pol milijona. Z naskokom vodi ideja Anžeta Miklavca - zbral je že več kot 300 tisoč evrov, kampanja pa še ni končana.

 

 

Ekipa na čelu z Anžetom Miklavcem je z neobičajnim izdelkom - skodelico v obliki roga - prepričala že več kot devet tisoč ljudi. Kampanja v kateri so doslej zbrali preko 310 tisoč evrov (upali so, da jim bodo podporniki namenili dobrih 20 tisočakov) se bo zaključila v prvih dneh leta 2015.

  

 

 

Gašper Premože je z lesenim jajcem, ki je namenjeno masaži in sproščanju, presegel svoja pričakovanja za več kot tri tisoč odstotkov. Zbrati je želel 1.800 evrov, več kot 54 tisoč ljudi pa mu je doslej obljubilo 55 tisoč ljudi. Kampanja se zaključi sredi januarja 2015.

 

 

 

 

Z lesenim skirojem, ki je pritrjen na torbo oziroma kovček, je Boštjan Žagar prepričal 276 podpornikov - za projekt so mu namenili 43 tisočakov. Izbranci so lahko Olaf že preiskusili (z njim se je denimo zapeljal evropski poslanec Lojze Peterle), podporniki ga bodo prejeli v začetku leta 2015. 

 

 

 

Denar za proizvodnjo posode v kateri lahko naredite kefir sta na Kickstarterju zbirala tudi Marko Borko in Andrej Glažar. Posodo Kefirko, ki se lahko uporablja tudi kot ožemalnik citrusov, je kot dobro idejo prepoznalo in podprlo več kot tisoč ljudi. 

 

 

 

 

 

Za izdelavo brezžičnega polnilca telefonov je podjetje Lutman Design poleti zbralo nekaj manj kot 37 tisoč evrov - cilj so si sicer postavili pri 20 tisočakih. 

 

 

 

 

Za las sta pri zbiranju sredstev na Kickstarterju uspela tudi Žiga in Tim Berce. Za serijsko izdelovanje namizne igre Tracker sta načrtovala zbrati 9.700 evrov, 256 podpornikov jima je namenilo okoli 10 tisočakov.

 

 

 

 

S kričečimi barvami in nenavadnimi vzorci nogavic - projekt se imenuje Zulu Zion - sta Dijana in Miha Rolc prepričala 244 podpornikov - zbrala sta nekaj manj kot devet tisoč evrov. 

 

 

   

 

 

 

Režiser David Sipoša je za svoj film Kresnik (premierno so ga prikazali na kresno noč) v začetku leta zbral nekaj več osem tisočakov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.