Slovenija
14 ogledov

Zdaj ga imajo, zdaj ne

Po zadnjih podatkih novomeške občine je uporabno dovoljenje za vrtec Marjetica s Žurnal24 main
Uporabno dovoljenje. Župan ga nekdanji delavki ukazal poiskati v arhivih.
Zakon o vrtcih

Nova določila. Prostori vrtca se lahko zagotovijo tudi v stavbah, ki niso grajene za namene vrtca, če je za to stavbo že izdano uporabno dovoljenje.

V kabinetu novomeškega župana Alojzija Muhiča so pred enim mesecem mislili, da za vrtec Marjetica na Lešnici nimajo uporabnega dovoljenja. Zdaj so prepričani, da ga imajo, le še poiskati ga morajo.

Izgubljen v arhivih?
Po zagotovilih nekdanje uslužbenke občinske uprave Mestne občine Novo mesto, ki je bila zadolžena za novomeške vrtce, je vrtec Marjetica uporabno dovoljenje pridobil. Ker se je od takrat arhiv štirikrat selil in so se zamenjali tudi uslužbenci, ki so takrat urejali dovoljenja, je župan pooblastil nekdanjo delavko občinske uprave, naj uporabno dovoljenje vrtca poišče v arhivih,” so nam pojasnili v kabinetu župana.

Pred enim mesecem so nam v kabinetu župana tudi povedali, da pridobivanje uporabnega dovoljenja za vrtec Marjetica ne bo potrebno, ker ga z ureditvijo vrtca v Osnovni šoli Otočec nameravajo ukiniti, to pa naj bi se zgodilo že letos. Svetu staršev vrtca Ciciban, v okviru katerega deluje tudi Marjetica, pa so le dva tedna pozneje povedali, da bodo zaradi novega zakona o vrtcih s predvideno ukinitvijo vrtca na Lešnici še počakali in letos z urejanjem vrtca na Otočcu ne bodo začeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.