Slovenija
183 ogledov

Zdaj je postal presežek

Da se je minister o DPN za Luko Koper začel dogovarjati “pod mizo”, je nekatere Žurnal24 main
Patrick Vlačič. Potrebe po njegovih predavanjih so se močno zmanjšale.

"Razmere so takšne, da za tri predavatelje za področje prava nimamo več prostora. Spremenili smo študijske programe, obseg tako imenovanih pravnih predmetov se je bistveno zmanjšal. S Patrickom Vlačičem, ki je bil pri nas pred začetkom ministrovanja sicer stoodstotno zaposlen, smo se tako dogovorili, da mu ponudimo 20-odstotno zaposlitev,” je razkrila Elen Twrdy, dekanja Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani. Na fakulteti bosta polno zaposlena za področje prava tako ostala Marko Pavliha in asistentka za vaje.

Vlačič motovill

Vlačičeva razlaga razmer se nekoliko razlikuje. Ko smo ga vprašali, ali držijo informacije, da si išče zaposlitev drugje, nas je zavrnil, da je za tak pogovor še prezgodaj in da je vse odvisno od števila vpisanih študentov, ki je močno padlo.

Še na državnih jaslih

Vlačiču se tako kot Ljubici Jelušič, Igorju Lukšiču in Ivanu Svetliku 30. septembra izteče prejemanje nadomestila po koncu ministrskega mandata, nekdanji ministri Franc Križanič, Dorijan Marušič, Mitja Gaspari in Aleš Zalar pa bodo nadomestilo prejemali predvidoma vseh osem mesecev, do 
11. oktobra.

Komentarjev 9
  • Veteran 19:46 25.oktober 2012.

    Pravilno, da je Vlačič sedaj presežek, saj je skozi deloval proti Fakulteti za pomorstvo in promet. Upajmo, da bodo presežki tudi med njegovimi litorizniki, kot naprimer Tomo Borovničar, Jakomin, pa še kakšen debil se bi najdel.

  • sintesi 05:12 06.september 2012.

    na zavodu bo dobil svetovalca in v boj za službo...pisat prošnje, hodit na razgovore, da mu podpore ne ukinejo...

  • Tupamaros 12:50 05.september 2012.

    Neuporaben je bil, neuporaben je še vedno in neuporaben bo ostal.LPTupamaros