Slovenija
13275 ogledov

Zdaj je uradno, Golob potrjuje v video nagovoru

Robert Golob Flickr/Vlada RS Robert Golob.
Predsednik vlade Robert Golob je v video nagovoru, ki ga je objavil na Instagramu, sporočil, kar so predstavniki oblasti napovedovali že včeraj.

Ponedeljek, 14. avgusta bo dela prost dan oziroma dan solidarnosti.

"V preteklih dneh smo od ljudi dobili veliko odličnih pobud in predlogov, kako naj se vlada odzove na katastrofalne poplave, ki so prizadele Slovenijo. Eden od takih predlogov je bil, da se 14. avgust razglasi za dela prost dan, da lahko takrat vsi mi pokažemo tistim, ki so bili najbolj prizadeti, da niso ostali sami. In vlada se je odločila, 14. avgust bo Dan solidarnosti, dan, ko bo cela Slovenija stopila skupaj in ko bo vsak od nas po svojih močeh prispeval svoj delež," je v video posnetku povedal premier.

Želimo, da Slovenija te težke in naporne dni zaključi v duhu solidarnosti. Da pomagamo znancu, sosedu, prijatelju, vsem, ki so jih prizadele hude poplave, je še pripisal Golob.

Vlada je sicer že pripravila predloge, s katerimi bo država priskočila na pomoč tistim, ki so jim poplave najhuje prizadele. Na današnji seji vlade bo tako po premierjevih napovedih na mizi paket, s katerim bodo lahko pomagali neposredno, vključno z nadomestnimi gradnjami za tiste, ki so izgubili domovanja. Občine bi v ta namen priskrbele zemljišča in jih komunalno opremile, država pa bi postavila tipske montažne objekte in jih dali na razpolago prizadetim družinam. Več na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 47
  • Soloobveznababica 08:28 09.avgust 2023.

    Upam,da bodo pokazali tudi kolone proti morju,ker vecina,razen prizadetih bo to izkoristila za svoje namene,ne bodo potrebovali dopusta ju hu!!!

  • LudvikK. 15:28 08.avgust 2023.

    Golob se je odpovedal evropskim milijardam samo zato, ker so bile pridobljene pod prejšnjo vlado. Odpovedal se je celo 160 milijonom evropskih sredstev namenjenim protipoplavni zaščiti, čeprav jih je Bruselj že potrdil. Pravi 'ni izvedljivo', bomo financirali sami. Privat sektorju ...prikaži več je znižal plače, JS pa jih bo letos rekordno povišal. Zdaj pa še tole. Pričakujte dodatno znižanje plač v obliki novih davkov za vsaj 10%

  • lojs 14:56 08.avgust 2023.

    tole pričkanje okoli tega "populističnega" prostega dne je nepotrebno, za marsikoga bo sicer prišel prav, tako ali drugače ... večji problem so finance, ki jih nimajo dovolj ne zavarovalnice in še manj država ... zato se bo treba obrnit na ...prikaži več pomoč iz tujine! ... s tem naj se začne ukvarjat vlada, če že koga zanima, kaj bi morala storite oblast