Slovenija
25 ogledov

Zdaj molči še ŠOU

Demonstracije ob nedemokratičnih volitvah v študentski zbor so z izbrisom ŠOU v Žurnal24 main
Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani je po uradni seznanitvi z izbrisom iz Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) podala le izjavo za javnost.

V njej so zapisali, da se s sklepi še seznanjajo in proučujejo njihovo zakonitost. Predsednik ŠOU Matej Poklukar nikakor ni želel komentirati ˝izbrisa˝, predstavnica za odnose z javnostmi Zala Praprotnik pa je povedala le, da vse dejavnosti, tudi prodaja bonov, še vedno potekajo normalno.

 

Srečanje v torek

Ministri. Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik ter minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič se bosta s predstavniki študentov srečala v torek v okviru srečanja s premierjem.

Ministrstvo na tekočem
Z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve so nam sporočili, da razmere spremljajo in so v petek tudi že sklicali sestanek s predstavniki obeh organizacij. ˝Predstavnike ŠOS in ŠOU v Ljubljani smo opozorili na posledice sklepov za področje subvencionirane študentske prehrane. Zakonsko urejeno javno pooblastilo za izvajanje teh nalog je namreč podeljeno ŠOS,˝ so zapisali na ministrstvu. ŠOS in ŠOU v Ljubljani pa naj bi po besedah ministrstva že v petek skupaj iskala formalnopravno rešitev glede zagotavljanja subvencionirane prehrane.

Ponovitev za zdaj delna
Ta teden se bo Študentski zbor (ŠZ) ŠOU v Ljubljani zbral na izredni seji, na kateri naj bi sprejeli pravno podlago za izvedbo vnovičnih volitev. ˝Predstavniki študentov bodo predvidoma sprejeli pravno podlago za izvedbo dopolnilnih volitev za primere, ko na rednih volitvah niso izvoljeni predstavniki fakultet,˝ je zapisal Jure Cerar, predsednik ŠZ.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.