Slovenija
21 ogledov

Zdaj pa res vrnite denar!

"Ljudem želimo povedati, da je to njihov denar; zanj so delali in bili ogoljufan Žurnal24 main
Elektrika. Akcija množičnega zbiranja pooblastil za vračilo kartelno podražene elektrike.

Preplačila. Društvo za vračilo preplačane električne energije je pripravilo množično akcijo. Od odjemalcev zbirajo pooblastila, da v njihovem imenu vložijo zahtevek za vračilo preplačane elektrike. "Naš cilj je, da dobimo nazaj, kar so nam elektrodistributerji ukradli," pravi predsednik društva Rado Pezdir.

Odločba je, denarja ni
Spomnimo, pred dvema letoma je varuh konkurence Jani Soršak ugotovil usklajeno podražitev elektrodistributerjev, jih oglobil, a gospodinjstvom preveč zaračunane elektrike nikoli niso vrnili. Skupaj gre za okrog 15 milijonov evrov, povprečno gospodinjstvo pa je bilo oškodovano za okrog 30 evrov.

Vsi papirji so pripravljeni

“Vse, kar je treba narediti, je izpolniti izjavo, pooblastilo in sporazum ter jih poslati društvu,” razlaga Pezdir. Vsi dokumenti so dosegljivi na spletni strani www.preplacanaelektrika.si, treba pa je vnesti podatke z računa za elektriko.

Nič stroškov, če ne uspe
Izpolnjene dokumente bo društvo posredovalo elektrodistributerjem. Do preplačil bodo sprva poskusili priti z zahtevki. Če pa ne bo šlo, sodna pot ni izključena. Pezdir ob tem izpostavlja, da gospodinjstva s postopkom ne bodo imela stroškov, tudi če zadeva ne uspe.

Uspe ali razpustijo državo
Pezdir sicer verjame, da bodo elektrodistributerji vsem, ki bodo posredovali zahtevek, denar tudi vrnili: “Če ne bodo, potem razpustimo državo. To je potem norčevanje iz vsega, iz vseh institucij.”

Na več krajih po Sloveniji bodo organizirali tudi informativne dneve za predstavitev akcije in zbiranje zahtevkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.