Slovenija
17 ogledov

Zdaj pod eno streho

Na PU Celje je od danes večja gneča, saj so se Celjanom pridružili Korošci. A v Žurnal24 main
Policisti. Koroški in celjski združeni. Zaradi pomanjkanja prostora logistika z Ljubljanske ceste v stavbo Tehnopolisa.
              35
uslužbencev se iz poslovnih prostorov na regionalni ravni nekdanje PU Slovenj Gradec seli na PU Celje, na lokalno raven (na policijske postaje).

"Policijska uprava (PU) Celje je od UniCredit Leasinga najela drage pisarne na Kidričevi cesti 24 b. Tu naj bi bila po novem vsa logistika. Pisarne naj bi prav zdaj opremljali in jih pripravljali za prevzem, ki naj bi bil še ta teden," navaja naš vir in dodaja: "V isti stavbi je tudi Sindikat policistov Slovenije (SPS), ki naj bi po nepreverjenih informacijah celo pomagal pri sklenitvi posla med UniCreditom in ministrstvom za notranje zadeve (MNZ)."

Za najemnino manj
Na policiji trditev, da so najeli drage prostore, zavračajo. "MNZ je za potrebe PU Celje iskalo različne možnosti za najem dodatnih poslovnih prostorov. Po proučitvi več ponudb so se odločili za pisarne v lasti UniCredit Leasinga na Kidričevi cesti 24 b," za Žurnal24 potrjuje Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi policije. Dodaja, da jih bo najem skupaj s parkirnimi prostori na leto stal dobrih 56 tisoč evrov.

Več za potne stroške
Groba ocena
. Na dan se bo v drug kraj po vsej Sloveniji vozilo 158 javnih uslužbencev, od tega 110 na regionalni, pet na državni in 43 na lokalni ravni (policijske postaje). "Ocenjujemo, da se bo skupni strošek zaradi nadomestil potnih stroškov za prevoz na letni ravni povečal za 342 tisoč evrov. Natančen znesek bo znan, ko bodo uslužbenci delodajalcu predložili ustrezna potrdila in dokazila za povračilo stroškov prevoza," pojasnjuje Droletova.

Očitke, da je imel pri tem prste vmes sindikat, predsednik SPS Zoran Petrovič zavrača: "Sam sem šele pred dnevi izvedel, da se v isto stavbo seli logistika. Sicer pa mi za najem 60 kvadratnih metrov na mesec plačujemo dobrih 220 evrov brez stroškov vzdrževanja, kar pomeni, da stane kvadratni meter le sedem evrov." Droletova pa zatrjuje, da bodo zaradi odpovedi najemnih pogodb v Postojni in Slovenj Gradcu (gre za 80 tisoč evrov) celo prihranili: "Razlika pri odpovedanih in na novo sklenjenih pogodbah bo pozitivna in bo znašala dobrih 23 tisoč evrov."

Nihče brez službe
Nekateri še vedno dvomijo o uspehu projekta Libra; češ da bodo stroški, ker se bo nekaj deset ljudi vsak dan iz Koroške vozilo v Celje, višji, na Koroškem pa bo slabše poskrbljeno za varnost. Zadnje Janko Goršek, prvi mož policije, odločno zavrača, saj v Slovenj Gradcu ostajajo kriminalisti in vodniki službenih psov, čeprav bo njihov domicil v Celju.

"Nihče tudi ne bo premeščen na nižje delovno mesto. Le eden, ki je bil vodja oddelka in ki to ne bo več, je razvrščen plačni razred nižje," pojasnjuje Droletova. Petrovič pa opozarja: "Drži, da nihče ni izgubil službe, a ker bodo nekateri izgubili dodatek za vodenje, bodo plače slabše."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.