Slovenija
0 ogledov

'Zdaj se lahko posvetimo gospodarski krizi'

boÅ¡ko Å¡rot žurnal Žurnal24 main
Odhod Boška Šrota s čela Pivovarne Laško pozdravljajo v večini parlamentarnih strank. Po mnenju poslanca SDS Zvonka Černača gre tokrat za boj med tajkuni.

Vodja poslanske skupine SD Bojan Kontič je ocenil, da se je Šrot za odstop verjetno odločil po presoji, kaj najbolje koristi pivovarni, odstop pa težko neposredno poveže z bojem proti tajkunom. Šrotov odstop za vodjo poslanske skupine Zares Cveto Zalokar Oražem ni presenečenje, "čeprav je bilo to ta teden s strani Šrota večkrat zanikano". "Po drugi strani pa upamo, da tudi to ni bilo prepozno in da bo še mogoče konsolidirati oziroma vzpostaviti normalne razmere v celotni skupini Pivovarne Laško, ki je prav zaradi teh Šrotovihpotez očitno zelo finančno izčrpana," je poudarila.

Vodja poslanske skupine LDS Borut Sajovic je ocenil, da je Šrot z odstopom prevzel odgovornost za stanje, v katerem se je pivovarna znašla, hkrati pa je odprl vrata tistim, ki bodo družbo znali rešiti iz težav. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Žnidaršič je Šrotov odstop označil za pametnega. "Če je kakorkoli odgovoren za razmere, ki so nastale v družbi, potem je to edina pot in edino primerno," je poudaril. Po mnenju podpredsednika SDS Zvonka Černača se "mogoče od daleč zdi, da gre za nadaljevanje boja proti tako imenovanim tajkunom oziroma izčiščevanju gospodarskega političnega prostora v Sloveniji". "A temu ni tako, ne gre za boj proti tajkunom, ampak gre za boj med tajkuni," je poudaril.

Podpredsednica SLS Olga Franca pa je poudarila, da je odstop Šrotova osebna odločitev. "Menimo, da je prav, da se ta dolgotrajna zgodba s Pivovarno Laško končno umakne s prvega dnevnega reda v slovenski politiki in da se z njo ne obremenjuje več slovenske družbe in gospodarstva, saj je treba politično in družbeno pozornost namenjati predvsem vsem tistim, ki so v času gospodarske krize najbolj potrebni ukrepov države za lajšanje posledic krize," je poudarila. Odstop Šrota po mnenju predsednika SNS Zmaga Jelinčiča pomeni začetek nekega gibanja, ki pa ne bo končano prej, "dokler ne bodo gospodje, ki so si na račun slovenskih davkoplačevalcev v zelo kratkem času nagrabili neskončno bogastvo, sedeli in dokler jim ne bo pobrano tisto, kar so si nagrabili".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.