Slovenija
23 ogledov

Zdaj še plačilo takse

Poleg stanovalca Ivana Polanca za vpis stanovanj v zemljiško knjigo čaka še 243 Žurnal24 main
Stanovanja. Sodišče jih bo vpisalo po nepravdnem postopku.

 “Za vse stranke sem vložila predloge za nepravdni postopek za vpis v zemljiško knjigo. To pomeni, da bo sodišče določilo razmerja solastniških deležev,” pojasnjuje Marija Topolovec, lastnica podjetja Flatmary.

Že od leta 1998 je Topolovčeva odgovorna za vpis v zemljiško knjigo za objekte na ulici Staneta Severja 1, 3 ,5 ,7 in 9 ter na Knafelčevi 24, 26 in 28. Skupaj gre za 244 stanovanj. Zakaj se je Topolovčeva odločila za vpis po nepravdnem postopku šele zdaj? “Redni postopek je hitrejši kot pa nepravdni,” pravi Topolovčeva, ki ne upa ugibati, kako dolgo bo še trajalo, da bo vpis izvršen.

 

Topolovčeva bo plačala

Taksa za vpis v zemljiško knjigo v nepravdnem postopku znaša okrog 25 evrov. Stanovalca Ivana Polanca je razjezilo, da na vpis v zemljiško knjigo čaka deset let:

“Zdaj pa sem dobil še račun za plačilo taks v nepravdnem postopku, pa čeprav sem že pred desetimi leti plačal Mariji Topolovec, da poskrbi za ta vpis.”
Pozneje pa je Topolovčeva obljubila: “Odločila sem se, da bom te takse plačala sama.”

Ni jih pozabila

“Vsa ta leta niso bili pozabljeni v predalu. Problem je, da jih nisem mogla vpisati po rednem postopku, ker vse pogodbe o medsebojnih razmerjih niso podpisane. Če pa so podpisane, pa marsikateri lastnik ni overil podpisa pri notarju, kar je enako, kot če je pogodba nepodpisana,” še razlaga Marija Topolovec.

Po pridobljenih podatkih pogodbe o medsebojnih razmerjih ni podpisalo 15 lastnikov, poleg njih pa podpisov ni overilo 19 lastnikov. Problem z nepodpisanimi in neoverjenimi pogodbami so potrdili tudi pri upravniku teh stavb, podjetju Kommunio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.