Slovenija
28 ogledov

Zdravil ponoči še ne bo mogoče dobiti

(Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Posavske lekarne. Tudi po 1. maju ohranjajo enak obseg dežurstev. Za podaljšanje zaprosila le ena.

Stiska. “Breda Drenek Sotošek se je prenaglila s svojo izjavo, saj sklep o tem, da je njena lekarna dežurna do polnoči, še ni sprejet,” so se na včerajšnji članek v našem časopisu odzvali v posavskih lekarnah in na krški območni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Da bi bile lekarne čim dostopnejše zavarovancem, smo jih pozvali, naj preverijo svoj obseg dežurstev in možnosti povečanja,” je pojasnila Aleksandra Ilić s krškega ZZZS. “Lekarne (razen Lekarne Pod svetim Rokom) se niso odločile za povečanje obsega dežurstev, zato smo tak predlog poslali v proceduro,” je povedala Ilićeva in dodala, da ta aneks k splošnemu dogovoru še ni sprejet. Zato stanje ostaja nespremenjeno, kar pomeni, da vse posavske lekarne po razporedu dežurajo do 21. ure – tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Svojim strankam nikoli nisem zapirala vrat in so me lahko poklicale tudi po 21. uri, le da mi tovrstnega dežurstva zdaj nihče ne plača,” pa je odgovorila Drenek Sotoškova in priznala, da je informacijo prekmalu posredovala v javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.