Slovenija
28 ogledov

Zdravilci, pridite iz ilegale

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je imenovala komisijo, ki bo pripravi Žurnal24 main
Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je imenovala komisijo, ki bo ocenila prijave zdravilskih sistemov in metod ter po potrebi opravila pogovore.

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo javni poziv zdravilcem, naj sporočijo zdravilske sisteme in zdravilske metode, ki jih izvajajo, saj bo ministrstvo le tako lahko dobilo dejansko sliko stanja na terenu, na osnovi katere bodo pripravili podzakonski predpis. Ta bo zajemal vse "priznane" metode.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je imenovala komisijo, ki bo pregledala vse prispele prijave, jih ocenila in po potrebi s prijavitelji opravila tudi pogovore. Članica komisije in predstavnica Sindikata zdravilcev Slovenije Jeanette Korenc - Lafer je na današnji novinarski konferenci sindikata dejala, da si od javnega poziva veliko obeta in izrazila upanje, da bodo zdravilci doumeli namen poziva ter prijavili svoje metode.

Predsednik sindikata Robert Lavtar je danes opozoril, da zdravilci zaradi slabega zakona razmišljajo o umiku v ilegalo. Zakon se po njegovih besedah ne ujema s številnimi drugimi zakoni in je popolnoma pod nadzorom uradne medicine. V sindikatu so kritični tudi do instituta zdravilske zbornice, ki ga uvaja zakon. Po njihovem prepričanju je namreč ta "potratna institucija".

Zdravilci imajo do 15. decembra čas, da prijavijo svoje metode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.