Slovenija
19 ogledov

"Zdravje bolnikov med stavko ne bo ogroženo"

zdravnik iStockphoto
Vodstvo UKC Ljubljana se je prvič sestalo s predstavniki sindikatov, ki so za 18. april 2012 napovedali opozorilno stavko. Skupna zaveza je, da zdravje bolnikov v času stavke ne bo ogroženo, so zapisali.

Po sprejetju sklepa o začetku stavke v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so se predstavniki sindikatov sestali z vodstvom. Stavka bo potekala na delovnem mestu, začela pa se bo 18. aprila 2012 med 9. in 15. uro (z izjemo Sindikata KC, ki bo stavkal od 6. do 24. ure, a to organizacijsko – ker je v popoldanskem času organizirano dežurstvo – ne pomeni večjih sprememb).

Za vse nujne primere bo poskrbljeno

Člani stavkajočih sindikatov so vodstvo UKC obvestili o načinu stavke, ki naj bi potekala z nedeljskim režimom dela. Glede dela se bodo zaupniki posameznih sindikatov na oddelkih dogovorili o načinu dela, asistirali pa bodo tudi pri tistih nujnih oziroma zahtevnejših operacijah, ki potrebujejo usklajeno ekipo.

Vodstvo UKC Ljubljana je predstojnike pozvalo, naj v sodelovanju s sindikalnimi zaupniki/predstavniki na oddelkih pripravijo program v času stavke in ocenijo morebitni izpad delovnega programa. Skrb za bolnike ostaja prioriteta zaposlenih in vodstva UKC Ljubljana, tudi zato pa so se danes vsi prisotni sindikati in vodstvo zavezali, da zdravje bolnikov v času stavke ne bo ogroženo.

Komentarjev 1
  • 1111 16:29 13.april 2012.

    ...nič bat, zdravniki bodo za vse poskrbeli...