Slovenija
25 ogledov

Zdravje kmalu dražje

Zdravstvena blagajna varčuje tako, da stroške vali na dopolnilno zavarovanje, ki Žurnal24 main
Adriatic Slovenica. S 1. marcem dopolnilno zdravstveno zavarovanje menda dražje za osem odstotkov.

Cene. “Dopolnilno zdravstveno zavarovanje se bo res podražilo, in to s 1. marcem. Za koliko, še ne vemo, ampak podražile ga bodo vse zavarovalnice,” so nam včeraj razložili na brezplačni telefonski številki za uporabnike na Adriaticu Slovenici (AS).

Dosedanja rast škod iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se bo nadaljevala.
Triglav, zdravstvena zavarovalnica

Trinajsta premija
Po informacijah iz zavarovalnih vod naj bi se dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri AS podražilo za okoli osem odstotkov. To pomeni, da bi mesečna premija namesto 24,59 znašala dva evra več – to je 26,55 evra. To pomeni, da bo zavarovalnica od vsakega zavarovanca pobrala eno premijo na leto več. V AS informacije niso zanikali, temveč trdijo: “V teh dneh potekajo zadnje analize stroškov dopolnilnih zavarovanj za leto 2010, zato vam na vprašanje žal še ne moremo odgovoriti.”

Konkurenca še ne ve
Na Vzajemni bodo še ta mesec sprejemali poslovni plan, kamor spada določitev premije, so dejali. Vzajemna naj bi zaradi varčevalnih ukrepov zdravstvene blagajne, ki je določene stroške iz obveznega preprosto prevalila na dopolnilno zavarovanje, imela za sedem milijonov evrov dodatnih stroškov na leto. Da bi to pokrila, bi morali premiji povišati za vsaj štiri odstotke (kar je za slab evro na mesec). Na Triglavu, zdravstveni zavarovalnici, pa pravijo, da v tem trenutku ne načrtujejo sprememb premije.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.