Slovenija
42681 ogledov

Zdravnica mu je rekla, da rešilca ni, za volan je sedel sam in na cesti umrl

rešilec
1/2
Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
V sredo zjutraj se je po poročanju Večera v Velenju zgodila tragedija. Ob cesti je stal avto z vklopljenimi smerokazi, v njem pa je sedel občan, ki je zaradi hude stiske kar v pižami šel iskat zdravniško pomoč. Tik pred ciljem je omahnil in umrl.

Prvi ga je, še piše Večer, našel in mu nudil pomoč ravno reševalec, ki je bil na poti v službo, a mu ni mogel več pomagati.

Po njihovih informacijah se je agonija bolnega moškega začela dobri dve uri prej, okoli 4. ure zjutraj, ko je prvič klical dežurnega zdravnika. Tarnal je o neznosnih bolečinah in povedal, da ima sicer anevrizmo.

Zdravnica naj bi mu pojasnila, da nima na voljo nobenega reševalnega vozila, zato naj v zdravstveni dom pride sam. Tam je prejel injekcijo zdravila, nakar so ga poslali nazaj domov.

Po petnajstih minutah je doma začel močno bruhati, obenem so se vrnile hude bolečine, zato je kakšno uro kasneje znova klical zdravstveni dom (ZD), naj pridejo ponj. Zdravnica naj bi mu bila - tako Večer – spet dejala, da do sedme ure zjutraj, zato se je v zdravstveni dom odpeljal sam.

rešilec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V velenjskem zdravstvenem domu za zdaj dogodka ne komentirajo, Večer pa še piše, da naj bi imeli v ZD drugo plat zgodbe. Moškemu naj bi ponudili, da pridejo ponj, a naj bi ponudbo zavrnil, češ da bo prišel sam. To naj bi dokazovali tudi posnetki, saj se vsi klici snemajo.

Po podatkih Večera naj bi v ZD Velenje neuradno trdili, da moški ni pojasnil, da ima obenem tudi anevrizmo, kjer lahko žilica že ob manjšem naporu poči.

Zdravniki po neuradnih informacijah Večera krivdo pripisujejo nesrečnemu naključju, ko je bolečina, ki ni sodila v nujno medicinsko pomoč, morda povzročila, da je počila žila.

Komentarjev 32
  • Avatar pantani
    pantani 06:31 31.marec 2023.

    Ukinit ZZZS,pa bo mir!!!

  • Pepe007 06:21 31.marec 2023.

    Zdravnik je glede tega samo izvajalec pravil ZZZS-ja, ta pa pravil ministrstva in vlade. Ne glede na to, kakšne rožice vam tam sadijo. Trenutno se trudijo, da bi dobršen del dežurnih zdravnikov ukinili. ZZZS je prejšnji teden zaradi ažurnosti objavil ...prikaži več okrožnico za izvajalce, kjer nekatera pravila veljajo od 1.2.2023. Politika ima časovni stroj.

  • Kmodri 23:53 30.marec 2023.

    Zdravniki bodo spet stokali, ko bo šla v zapor!