Slovenija
62 ogledov

Zdravnik, ki je provociral z evtanazijo, na sodišče

Ivan Radan Planet TV
Zdravnik Ivan Radan, ki je danes v UKC Ljubljana dobil odpoved delovnega razmerja zaradi domnevne evtanazije, se namerava pritožiti na delovno in socialno sodišče, je potrdil njegov zagovornik Milan Krstić. Pravi namreč, da vodstvo nima razlogov za odpustitev.

Krstić pravi, da je zdravnik opozarjal na stanje na oddelku ter da komisija, ki je opravila izredni strokovni nadzor nad njegovim delom, ni mogla ugotoviti, ali je bolniku dejansko dal kalijev klorid in s tem povzročil njegovo smrt.

Resnica ne more omajati ogleda

Po njegovem mnenju Radan s svojimi dejanji ni omajal ugleda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, pač pa je le razgrnil resnico, kako se z bolniki na intenzivni terapiji nevrološke klinike ravna. "Resnica ne more omajati ugleda," je dodal. Kritičen je bil do strokovnega direktorja nevrološke klinike Davida B. Voduška, saj da ni nič storil, da bi izboljšal stanje na oddelkih, ob tem pa Vodušek ostaja na svojem položaju.

Res nima smisla za humor ... 

"Danes so na UKC evtanazirali zdravnika," pravi Radanov zagovornik, ki sicer priznava, da Radan nima smisla za humor. Ob tem dodaja, da tudi vodstvo UKC Ljubljana nima smisla za odgovornost.

Radan je po ugotovitvah komisije, ki je opravila izredni strokovni nadzor, neozdravljivo bolnemu bolniku verjetno res skrajšal življenje s kalijem, a materialnih dokazov za to ni. Vseeno je ostal brez službe, prav tako je primer spodnesel stolčke njegovih neposredno nadrejenih. Policija primer še preiskuje.

Preberite še: Dokazov ni, odletele bodo tri glave

 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:58 16.januar 2015.

    ha :)političen politik je sklical predsedniško srečanje predsednikov na petkov petek ob osmi osem.

  • mirko 23:40 15.januar 2015.

    "bolnemu bolniku"..............................Je lahko bolnik še enkrat bolan ?!