Slovenija
27 ogledov

Zdravnika ni bilo

Električni vodnik na železniški postaji Brežice je bil v trenutku nesreče pod na Žurnal24 main
Nesreča na tirih. Hudo poškodovanemu delavcu naj bi na pomoč prišel le reševalec.

V delovni nesreči, ki se je v ponedeljek zgodila na železniški postaji v Brežicah, je 55-letni delavec Slovenskih železnic utrpel posebno hude telesne poškodbe, a po naših informacijah na kraj dogodka z reševalnim vozilom zdravnika ni bilo.

Ostal brez roke
"Uslužbenec je opravljal dela na drogu električne napeljave in prišel v stik z visoko napetostjo, nato pa z nekaj metrov višine padel na tla. Z reševalnim vozilom so ga s posebno hudimi telesnimi poškodbami, ki so bile posledica delovanja elektrike in padca, odpeljali v brežiško bolnišnico," so povedali na Policijski upravi Krško.

3 člani sestavljajo ekipo NMP, ki jo imajo v Brežicah: zdravstveni tehnik, zdravnik in voznik.

Zakaj je bil električni vodnik v območju izvajanja del pod napetostjo, kriminalisti še ugotavljajo, ogleda kraja nesreče pa so se udeležili tudi preiskovalni sodnik, državni tožilec in inšpektor za delo.

Dežural koncesionar
Tega, ali zdravnika res ni bilo na kraj nesreče in zakaj ne, nam Miroslav Laktić, direktor Zdravstvenega doma Brežice, ni želel povedati, češ da takrat ni dežural zdravnik zdravstvenega doma, temveč koncesionar. "Koncesionarji pa ne spadajo pod upravo zdravstvenega doma," je dodal Laktić.

A kot smo izvedeli na ministrstvu za zdravje, je navzočnost zdravnika v ekipi nujne medicinske pomoči (NMP) nujna. Za organizacijo NMP pa je odgovoren direktor zdravstvenega doma, so nam še potrdili na ministrstvu.

Ministrstvo bo ukrepalo
Na ministrstvu za zdravje s primerom sicer niso bili seznanjeni, a so nam povedali, da bodo na podlagi našega opozorila zahtevali natančno poročilo o dogodku in primerno ukrepali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.