Slovenija
45 ogledov

Zdravniki grozijo z nadaljevanjem stavke, ki bo še ostrejša

Konrad Kuštrin Anže Petkovšek
Če vlada ne bo pripravila novih pogajalskih izhodišč, bo stavka še ostrejša, grozijo v sindikatu zdravnikov Fides.

6. marca se iteče dogovor o zamrznitvi stavke, ki ga je ministrszvo za zdravje decembra sklenilo s sindikatom Fides.Kot napoveduje predsednik sindikata Kondard Kuštrin, je možnosti, da stavke ne bi nadaljevali, malo.

Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides se je danes sestal s premierjem Mirom Cerarjem in ministroma za zdravje in javno upravo, Milojko Kolar Celarc ter Borisom Koprivnikarjem. Fides pričakuje v začetku prihodnjega tedna nova vladna pogajalska izhodišča,

Zadnja pogajanja med vladno in sindikalno pogajalsko skupino, ki so v torek prejšnji teden, so se zaključila po pol ure. Vlada naj bi takrat predstavnikom sindikata predstavila izhodišča za nadaljevanje pogajanj, a so v Fidesu ugotovili, da izhodišča bolj ali manj povzemajo že predlagana in zavrnjena izhodišča iz junija lani in pogajanja zapustili.

"Obžalujemo, da je sindikalna stran današnja pogajanja zapustila še pred njihovim začetkom pogajanj. FIDES tako ni želel prisluhniti novemu vladnemu predlogu sprememb tarifnega dela kolektivne pogodbe. Vladna pogajalska skupina tako tudi ni mogla pojasniti potek aktivnost za realizacijo drugih dogovorov iz podpisanega sporazuma o prekinitvi stavkovnih aktivnosti," so takrat sporočili z ministrstva.

Glavni  stavkovni odbor Fidesa je tako danes odločil, da bodo stavko, če ne prejmejo novih izhodišč, še zaostrili. Med stavko bi tako popolnoma prekinili delo, zagotavljali bi le zakonski minimum delocvnega procesa. Splošna stavka bi tako potekala v terminih:  6.3.2017 ob 7:00 uri do  7.3.2017 do 7:00 ure, 16.3.2017 ob 7:00 uri do 18.3.2017 do 7:00 ure,  22.3.2017 ob 7:00 uri do 25.3.2017 do 7:00 ure in  28.3.2017 ob 7:00 uri do preklica

Ostale dneve bodo zdravniki  stavkali tako, da bodo v okviru ure priprave na delo na zborih razpravljali o poteku stavke in dosežkih na pogajanjih o rešitvi stavkovnih zahtev, so sporočili s Fidesa.

Komentarjev 9
  • wolf.ata 12:10 24.februar 2017.

    zakonsko določiti plače,do max. 3000euro in nič več,nadure koristiti kot jih navadni delavčki,ki imajo večinoma 450-600 neto plače,ja,ko delavec gleda kaj bo dal v usta,gospodje zdr.pa po 8-10tisoč euro plače in to taki,ki so v pisarnah, kirurgi,strokovnjaki itd.ti pa bi ...prikaži več lahko imeli tam do 3500plače,pa medicinske sestre bi si več zaslužile,ker delajo vsa ostala dela,ja

  • McBobo 06:49 24.februar 2017.

    Šupe tako zvane bolnice zapreti - vse, zdravnike razgnati, bolnike pa preusmeriti v Avstrijo, Italijo itd.

  • drejca1 06:44 24.februar 2017.

    Zdravniki grozijo, policaji grozijo...dacarji itak samo grozijo....VSI, KATERE PLAČUJEMO ...samo grozijo .Nam pa pobirajo...od plač, od vsake kile kruha, ki ga kupimo...od vsake najmanjše stvari nam pobirajo denar.In mi ovce...smo lepo tiho.Ubogi, pridni slovenčki .Delavci brez pravic, ki ...prikaži več kljub izpolnjeni normi nimamo dovolj za preživetje, kaj šele za človeka dostojno življenje...ONI PA GROZIJO.. Je potrebno še kaj dodati? Ja, ! Gnila, še bolj gnila, najbolj gnila država !