Slovenija
1717 ogledov

Zdravniki nameravajo zaostriti stavko

Zdravniki Dejan Mijović
Sindikat zdravnikov sklical izredno konferenco.

Člani Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides se bodo popoldne sestali na izredni letni konferenci, ki predstavlja zaključek zbiranja podpisov za izstop zdravnikov in zobozdravnikov iz enotnega plačnega sistema.

Po neuradnih informacijah bodo člani sindikata razpravljali tudi o zaostrovanju sindikalnih aktivnosti.

"Vlada si še kar zatiska oči pred realnostjo enotnega plačnega sistema in njegovih neskončnih omejitev, ki postopoma zabijajo še zadnji žebelj v krsto javnega zdravstva," pravijo v Fidesu, ki ga vodi Kondrad Kuštrin. Menijo, da je vrednotenje dela zdravnikov in zobozdravnikov v razmerju do povprečne plače v državi po doseglo dvajsetletno dno.

Ob tem poudarjajo, da po več kot 100 dneh od nastopa nove vlade ostajajo brez pravega dialoga in rešitev.  

Izredna konferenca bo potekala bo pod sloganom Dovolj nam je. Po neuradnih informacijah je Fides zdravnike obvestil, da bodo na konferenci odločali o "neizbežnem zaostrovanju sindikalnih aktivnosti".

Konferenca, ki se bo začela ob 16. uri, bo sicer potekala brez navzočnosti javnosti, z zaključki in nadaljnjimi aktivnostmi pa bodo javnost seznanili na novinarski konferenci.

Komentarjev 6
  • Ender3 16:08 20.september 2022.

    Takoj jih je treba ohladiti in jim povedati, da niso enakovreden pogajalski partener, če mislijo z izsiljevanjem iztopiti iz enotnega plačilnega sistema. Sramota je, kaj delajo in kaj zahtevajo.. https://onaplus.delo.si/moz-je-upokojeni-zdravnik-in-ni-mi-jasno-od-kod-danes-zdravnikom-bajni-denar

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 10:55 20.september 2022.

    Drekarji mislijo, da so bogovi, ker jim še nihče ni pristrigel peruti.. Ta njihova izsiljevanja so že šla preko vse meje dobrega okusa. Samo še REVOLUCIJA nas reši.

  • Kmodri 09:59 20.september 2022.

    Nikoli jim ni dosti!