Slovenija
21 ogledov

Zdravniki ne bodo stavkali

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Opozorilna stavka, ki je bila napovedana za 5. maj, se ne bo izvedla, je odločilo Predsedstvo zdravniškega sindikata Fides. Prišlo naj bi do konstruktivnega pristopa k reševanju stavkovnih zahtev.

Opozorilna stavka, ki je bila napovedana za 5. maj, ne bo izvedena, je na tiskovni konferenci odločilo Predsedstvo zdravniškega sindikata Fides. Prišlo naj bi do konstruktivnega pristopa k reševanju stavkovnih zahtev.

Določena odprta vprašanja so nerešena le še v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Tamkajšnja enota Fidesa je vodstvu zavoda predložila v podpis sporazum o prekinitvi stavke, a se vodstvo nanj še ni odzvalo. Zato stavkovne aktivnosti v UKC Maribor še niso odpovedane.

Naj vas spomnimo
Za enourno opozorilno stavko so se zdravniki odločili, ker naj vodstva nekaterih zdravstvenih zavodov ne bi upoštevala septembrskega dogovora med ministrstvom in Fidesom glede razporejanja zdravnikov na delovna mesta v okviru zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva. Stavka je bila napovedana že 4. aprila, nato pa so jo prestavili na 5. maj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.