Slovenija
116 ogledov

Zdravniki stežka v zapor

Za ambulanto v zaporu na Igu iščejo tudi ginekologa. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Pomanjkanje. Zdravstveni dom Ljubljana išče zdravnike za Ig in Povšetovo.

 

Zaradi manjšega obsega dela v ambulantah ZPKZ na Povšetovi in Igu sklepamo začasne pogodbe z zunanjimi izvajalci.
ZDL

Zaradi pomanjkanja določenega zdravstvenega kadra nam tudi s ponavljajočimi se kadrovskimi razpisi ne uspe pridobiti ustreznega kadra že za redno delo v nekaterih ambulantah, za delo v ambulantah Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Ljubljana je to še nekoliko težje,” pravijo v Zdravstvenem domu Ljubljana (ZDL).

Za obsojence in pripornike
Objavili so namreč javni razpis za izvajalce zdravstvene oskrbe obsojencev in pripornikov, in sicer za ambulanti ZPKZ na Povšetovi in ZPKZ Ig. Za Povšetovo iščejo zobozdravnika (za 240 ur na leto) in dva psihiatra (160 ur), za Ig pa zobozdravnika (sto ur), ginekologa (45 ur) in psihiatra (90 ur). Vrednost razpisa je 90 tisoč evrov.

V ambulanti v zaporu na Povšetovi je sicer redno zaposlena le srednja medicinska sestra, drugi – zobozdravnik in asistent, dva psihiatra in osem splošnih zdravnikov – so zunanji sodelavci, ki imajo pogodbo z ZDL ali so zaposleni pri ZPKZ. V zaporu na Igu pa delujejo diplomirani medicinski sestri, zobozdravnik, ginekolog, psihiater in splošna zdravnica.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.