Slovenija
39 ogledov

Zdrsnilo tudi cestarjem

Zdrs vozila cestnega podjetja Bralka
Zadnje sneženje preglavice povzročilo tudi vzdrževalcem cest. Pri Kranju s ceste zdrsnilo vozilo za pluženje in posipanje. Na urgencah včeraj občutno več dela.

Včerajšnji sneg in led nista življenja grenila le voznikom, težave neg in led nista povzročala težave le na cestah,  povečan je bil obisk na urgencah.

Poškodbe so večinoma posledica padcev na ledu in prometnih nesreč. V urgentnih travmatoloških ambulantah ljubljanske urgence so v ponedeljek beležili znaten porast obravnave poškodovancev.

Tako so obravnavali 218 poškodovancev, od tega se jih je 46 poškodovalo pri padcu na ledu, 36 poškodovancev se je poškodovalo v prometnih nesrečah, štirje na smučanju. Najpogostejše poškodbe so bili zlomi, zvini, udarnine in odrgnine. 40 poškodovanih je dobilo mavec, štiri pa so morali takoj operirati. Večji obisk so zabeležili tudi na mariborski urgenci.

Redko pride do zdrsa

Med pluženjem in posipanjem ceste Kranj–Jeprca iz smeri Ljubljane je zdrsnilo tudi tovornjaku Gorenjske gradbene družbe. "Zdrsnil je zaradi širitve vozišča, pri čemer je zapeljal na bankino, ki se mu je zaradi razmočenosti in teže vozila udrla," je pojasnil Damijan Pestotnik, vodja vzdrževanja cest pri CP Kranj. Škode na vozilu, ki so ga na cesto spravili z dvigalom, ni bilo.

Takšne nesreče se sicer po besedah Pestotnika dogajajo zelo poredko. Večinoma se zgodijo zaradi širitve vodišča po končanem sneženju, pri čemer vozilo včasih zapelje na bankino.

Komentarjev 2
  • petnik 16:06 26.marec 2013.

    si že vozil kdaj večjo stvar od osebnega avtomobila in pred sabo porival neko stvar ali mel zadaj naložen večji in težji tovor v zimskih razmerah ? očitno ne... in kar se tiče voznikov plugov so po mojem mnenju dovolj ...prikaži več izkušeni in tudi oprema zimskih služb ni v slabem stanju.

  • pikijakob 15:25 26.marec 2013.

    Zlizane gume, neprilagojena hitrost, alkohol ali le splet okoliščin? Njega bodo pa policaji pustili pri miru, vsi ostali bi dobili pa položnico za oviranje prometa...