Slovenija
19 ogledov

Združeni proti županu

Stranke, ki so imele v Izoli svojega kandidata, bodo v drugem krogu podprle Igor Žurnal24 main
Občinski svet. V Piranu jeziček na tehtnici Mišič, v Novi Gorici SD prvi, a izgubili.

V Občini Piran je relativni zmagovalec lista Gašparja Gašparja Mišiča Neodvisen.si – Indipendente.si, ki je dobila štiri občinske svetnike in bo odločilna pri sestavljanju koalicij. Piranski SD so pridobili eno mesto in jih bodo imeli šest, poraženka pa je Gantarjeva lista Piran je naš, saj je izgubila dve mesti (imela jih bo pet) in bo, če bo izvoljen Gantar, stežka sklenila koalicijo. “Pogovori s prvimi in drugimi že potekajo. Po njih se bomo odločili, ali bomo koga podprli ali bomo konstruktivna opozicija. Če bomo že sklepali koalicije, ne bomo dovolili, da bodo preferirani določeni finančni lobiji ali podporniki,” pravi Mišič.

V Izoli je Klokočovnikova Izola je naša izgubila eno mesto (imela jih bo šest), medtem ko so SD obdržali enako število občinskih svetnikov (pet). Tomislav Klokočovnik v drugem krogu sicer ne bo imel širše podpore.

Pogovor z vsemi
V novogoriškem mestnem svetu SD še vedno ostajajo na prvem mestu, toda z dvema svetnikoma manj. Skupno jih bo sedem. Druga najmočnejša stranka SDS je ohranila pet svetnikov, LDS pa ima namesto petih le še tri. Novo županjo iz vrst SD ali župana iz LDS tako čaka iskanje novih partnerjev, s katerimi bi si zagotovili večino. Tako Darinka Kozinc kot Matej Arčon pravita, da se bosta pogovarjala z vsemi.

Postojna še bolj v desno

Postojnski župan Jernej Verbič bo brez težav sestavil koalicijo, s katero si bo zagotovil večino. Kot kaže, bo še večja kot v prejšnjem mandatu. Največ mandatov, štiri, je dobila SDS, ki je tudi največ pridobila: dva svetnika. Opozicijske stranke SD, LDS in Lista za mlade so izgubile po enega svetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.