Slovenija
22 ogledov

Združeval bo tri različne populacije

V parku so postavljena tri igrala, ki so namenjena razgibavanju različnih delov Žurnal24 main
Športni park. Prvi, ki je prilagojen slepim, slabovidnim, starejšim in ljudem s posebnimi potrebami.

V krožišču med Centrom slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka in varstvenodelovnim centrom so odprli športni park, ki je prilagojen za starejše, slepe in slabovidne ter ljudi s posebnimi potrebami.

Tri igrala, pet vadb
“V parku so postavljena športna igrala za vadbo na prostem, prilagojena so slepim, slabovidnim, starostnikom ter ljudem z motnjo v telesnem in duševnem razvoju. Predstavljajo telesni in duševni izziv ter so del podaljšane fizioterapevtske vadbe,” pojasnjuje direktorica CSS Škofja Loka Silva Košnjek. S parkom želijo vzpostaviti sožitje med temi različnimi populacijami, tako da se drug pred drugim ne bodo počutili ogrožene, ampak se bodo radi družili med športno dejavnostjo. Postavljena so tri igrala, na katerih se lahko izvaja pet različnih vadb.

Vrednost parka, ki je skupni projekt obeh centrov oziroma zavodov, je okoli 11 tisoč evrov. Sredstva zanj so prispevali podjetje MT Cvek, Lions klub Škofja Loka, Rotary klub Škofja Loka in škofjeloški klub direktorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.