Slovenija
28 ogledov

Združili moči za dobrobit sočloveka

slovenija18.07.08, predaja vozil, policija, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Pri iskanju pogrešane se je za ključno izkazalo dobro sodelovanje policije in občanov.

Srčnost, vztrajno delo in sodelovanje so rešili človeško življenje – to dokazuje zgodba iz okolice Gornje Radgone.

Petega julija so bili policisti obveščeni, da  svojci pogrešajo Angelo Krojs. K iskanju so pozvali tudi policijsko letalsko enoto in PGD Apače. Do noči je tekla iskalna akcija, vendar pogrešane niso našli.

Zjutraj se je akcija nadaljevala, sodelovali so radgonski policisti, okoli 40 prostovoljnih gasilcev in občanov Črnc. Med iskanjem so policisti prišli do podatka, da so pogrešano videli v okolici  Spodnje Ščavnice, kjer je na eni od turističnih kmetij prosila za kozarec vode.

Bila izmučena in dehidrirana

Okoli 12. ure so pogrešano policisti in trije občani našli v bližnjem gozdu okoli 120 metrov od ceste. Krojseva je bila precej izmučena in dehidrirana, zato so nemudoma na kraj poklicali reševalno vozilo in zdravnika, ki so jo oskrbeli.

"Policisti, gasilci in občani, ki so sodelovali v iskalni akciji so s strokovnim, predvsem  pa vztrajnim delom uspeli najti pogrešano osebo in tako rešiti življenje," so zapisali na PU Murska Sobota.

Direktor policijske uprave Damir Ivančić je pohvalil prizadevno delo policistov, hkrati se  je zahvalil tudi vsem sodelujočim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.