Slovenija
20 ogledov

Združitev prinaša dobiček

Aleš Mikeln načrtuje tudi vlaganje v avtomatizacijo proizvodnje in nove stroje, Žurnal24 main
SwatyComet. Delovna mesta odvisna od naročil in organizacije.

“Lani smo imeli izgubo v višini dveh milijonov evrov, a so zdaj boljši časi. Izvažamo več kot 80 odstotkov svoje proizvodnje, in to na 80 različnih trgov. Verjamemo, da imamo zagotovljena tako tržišča kot kupce, in čeprav je načrtovana 20-odstotna rast številka, ki bi se je marsikdo ustrašil, rezultati po prvih treh mesecih kažejo, da smo na pravi poti,” pravi Aleš Mikeln, direktor v začetku marca združenega podjetja SwatyComet s sedežem v Mariboru.

Proizvodnjo delno reorganizirali
“Proizvodni program bo razdeljen na tri strateške poslovne enote. Program široke potrošnje bo potekal v Zrečah, proizvodnja programov, namenjenih pretežno profesionalnim uporabnikom v industriji, bo v Mariboru in deloma v Oplotnici, lastna proizvodnja tehničnih tkanin, ki je ena od naših glavnih konkurenčnih prednosti, pa bo naprej potekala v Ločah,” pojasnjuje Mikeln in dodaja, da združitev ne pomeni izgube delovnih mest, saj so ta odvisna od organizacije in v veliki meri od naročil. Če jih ne bo premalo, želijo v petih letih ustvariti pet milijonov evrov dobička na leto.

Spomnino, da sta se nekdanja konkurenta Swaty in Comet združila zaradi gospodarskih razmer, kar je omogočila lastniška konsolidacija, računajo pa tudi na mnoge sinergijske učinke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.