Slovenija
33 ogledov

Že 40 let čakajo na širitev in plinovod

Tržaška cesta bo štiripasovnica z enim pasom za javni promet, kdaj, pa na MOL še Žurnal24 main
Vpadnice. Meščani ob Tržaški cesti se bodo lahko priklopili na mestni plinovod, ko bodo cesto rekonstruirali.

Zaradi širitve Tržaške ceste, ki se obljublja že 40 let, nismo upravičeni do priključitve na mestni plinovod, na hišah pa so dovoljena le vzdrževalna dela. Na tak način smo že štiri desetletja žrtev birokracije in drugorazredni meščani,” je zapisano na pobudah meščanov na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL).

Denarja za širitve ni
Načrt
. Širitve mestnih vpadnic ni v programu razvojnih projektov za prihodnja štiri leta. V osnutkih proračunov za leti 2011 in 2012 je predviden le denar za pripravo občinskih podrobnih prostorskih načrtov za ureditev pomembnejših vpadnic.

Na te očitke na MOL odgovarjajo le, da je treba za Tržaško cesto izdelati občinski podrobni prostorski načrt (OPPN), ki sicer še ni v programu naročil, v javnem podjetju Energetika Ljubljana pa dodajajo: “Plinifikacija še nepriključenih objektov bo potekala v sklopu rekonstrukcije Tržaške ceste, ki bo sledila pogojem OPPN. Okvirni čas rekonstrukcije Tržaške ceste še ni znan.”

Na MOL pravijo, da je za Tržaško cesto od Trga mladinskih delovnih brigad do Dolgega mostu predvidena ureditev v “štiripasovno cesto s koridorjem za javni potniški promet, zelenicami, kolesarskimi stezami in hodniki za pešce”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.