Slovenija
15 ogledov

Že čez polovico

matej markovi%C4%8D Žurnal24 main
Matej bo svoj sedmi maraton odtekel na stadionu Bonifika v Kopru. Do sedaj zbrali štiti tisoč evrov.
Startnina: 10 evrov dobrodelnega prispevka za odrasle in pet evrov za otroke. Nakažete ga lahko na TRR Območnega združenja Rdečega Križa Ajdovščina (TRR: 04751-0000412446, Sklic: 00 7015, Namen: Deset krogov za deset nasmehov) ali pa prispevate neposredno na lokacijah, kjer se bo odvijal projekt. Donirajo lahko tudi vsi, ki ne bodo tekli, in sicer z nakupom spominskih majic in zapestnic ter pomočjo SMS donacij na številko 1919 s ključno besedo ZPMS.

Ultramaratonec Matej Markovič je odtekel prvi maraton iz druge polovice humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov, s katerim zbirajo donacije za deset pogumnih otrok.

Po obetavnem začetku v Hrastniku so imeli v Brežicah obilico smole z vremenom. Sprva je sončna nedelja privabila kar nekaj obiskovalcev, a se je po slabe pol ure utrgalo nebo in v neurju so vztrajali le še najmočnejši. Sledili so Celje, z najhitrejšim maratonom izmed vseh šestih dosedanjih, Murska Sobota in Maribor, kjer so v torek zbrali najvišji znesek do sedaj.

V Celju je z Matejem nekaj krogov odtekelo šest rokometašev RK Celje Pivovarna Laško in celjski podžupan Stane Rozman. Na dosedanjih šestih tekih so zbrali okrog 4.000 evrov.

Karavana se je sedaj preselila na drugi konec Slovenije. Matej bo svoj sedmi maraton odtekel na stadionu Bonifika v Kopru. Podporo so potrdili naši letošnji trojni prvaki, rokometni klub CIMOS Koper z Deanom Bombačem, Juretom Vranom in Urošem Rapotcem, ambasador akcije Veter v laseh Iztok Gustinčič, ambasador prostovoljstva slovenske filantropije Boštjan Klun, slovenski nogometni reprezentant Zlatko Dedič, nogometaši mlajših selekcij FC Luka Koper, kandidat za župana Janez Starman ter poslanca Luka Juri in Sara Viler.

Po Kopru bodo v petek tekli na stadionu slovenske vojske v Vipavi, v soboto na športnem stadionu v Kranju in v nedeljo na stadionu Kodeljevo v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.