Slovenija
17371 ogledov

Že danes prihaja nova pošiljka snega

Sneg na cesti
1/2
Popoldne bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja se bo spuščala.

Dopoldne se bodo okrepile padavine na zahodu, popoldne pa bodo zajele vso Slovenijo, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. "Meja sneženja se bo počasi spuščala, razen na Primorskem in v severovzhodni Sloveniji se bo večinoma spustila do nižin," napovedujejo.

"Meja sneženja se bo iz prvotnih 1500 m nadmorske višine postopno spuščala in se zvečer ponekod spustila do nižin. V krajih nad 500 m nadmorske višine bo spet zelo zimsko, večinoma bo zapadlo od 15 do 30 cm novega snega, nad okoli 1000 m nadmorske višine pa bo zapadlo med 25 in 50 cm snega. Po nižinah se sneg zaradi malenkost previsoke temperature večinoma ne bo oprijel tal, kljub temu pa so možna manjša presenečenja in lahko ponekod na območju Ljubljanske kotline ter na jugovzhodu Slovenije zapade okrog 5 cm mokrega snega," pa napovedujejo na portalu neurje.si.

Kje že dežuje oziroma sneži, lahko preverite na radarski sliki padavin

"Še najbolj zimsko bo na Notranjskem, kjer bo meja sneženja predvidoma najnižja. Popoldan in zvečer bo del Primorske avtoceste tam zasnežen, zato svetujemo, da se na pot odpravite s polno zimsko opremo. Zasnežene bodo tudi ceste drugod na Notranjskem, Kočevskem, ponekod na Gorenjskem, Koroškem in povsod po Sloveniji v krajih nad 500 m nadmorske višine," še opozarjajo na portalu neurje.si

Padavine bodo ponoči ponehale, jutri popoldne se bo od zahoda zjasnilo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • janez.zalaznik 10:33 01.januar 2018.

    Ne vem, kje vidite paniko. Predlagam, da ponovno preberete članek.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 10:28 01.januar 2018.

    spet panika potem pa 5 cm snega, bebci novinarski