Slovenija
1073 ogledov

Tako se je razpletla drama na Kaninu

reševanje Kanin CNSAS Friuli Venezia Giulia
Po dveh dolgih nočeh v jami na italijanski strani Kanina je reševalna akcija končana.

Ob 12.53 so ponesrečenega 33-letnega tržaškega jamarja Stefana Guarnierija prinesli iz jame, so prek svoje Facebook strani sporočili italijanski gorski reševalci. Reševanje jamarja, ki se je v soboto popoldne poškodoval po padcu v jami pod vrhom Kanina na italijanski strani, se je zavleklo. Ekipa desetih reševalcev, zdravnika in medicinske sestre, je bila od sobote s poškodovanim jamarjem.

Guarnieri se je ponesrečil v soboto popoldne, ko je na dvestometrski globini padel za kakih dvajset metrov in se udaril v glavo. Primorski dnevnik je poročal, da je plezal skupaj z dvema soplezalcema. Eden od njiju je ostal pri njem, drugi pa je odšel napovršje po pomoč. Do ponesrečenca je v soboto prispel tudi slovenski zdravnik. Poškodovani jamar naj ne bi bil v življenjski nevarnosti, utrpel pa je hude poškodbe rok in reber. 

Ponesrečenec in reševalci so tako dve noči prebili v jami. Reševanje se je namreč zavleklo, saj so nekateri prehodi v jami preozki za nosila, zaradi česar je bilo treba posamezne prehode razširiti z eksplozivom. 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.