Slovenija
11817 ogledov

Že navsezgodaj zastoji in nesreče

zastoj Saša Despot
Nekaj pred tretjo uro prometnoinformacijski center poroča o dveh prometnih nesrečah na avtocesti.

Na dolenjski avtocesti je med priključkoma Trebnje - vzhod in Mirna Peč zaprt prehitevalni pas proti Novemu mestu, nastal je kilometer dolg zastoj. Na štajerski avtocesti je zaradi nesreče oviran promet na uvozu Trojane.

 | Avtor: PIC PIC
Gneča, zastoj so: 
- na primorski avtocesti med Razdrtim in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani;
- na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 2 km;
- na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Brezovici, Vrhniki;
- na cesti Lesce - Bled in Šmarje - Dragonja.

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je 3,5 km dolg zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Zaradi okvare tovornega vozila je zaprt vozni pas na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in pokritim vkopom Rebernice v smeri Vrtojbi, Italiji. 

Zapeljal v ograjo, nato so ga oživljali

Zaradi prometne nesreče sta bila na gorenjski avtocesti med Povodjem in Šmartnim proti Ljubljani zaprta vozni in prehitevalni pas. Zastoj je bil ob 10.20 že do Vodic. "Ob 9.40 je na gorenjski avtocesti med počivališčem Povodje in priključkom Ljubljana-Šmartno v smeri Ljubljane voznika obšla nenadna slabost, zato je trčil v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali mesto nesreče, nudili prvo pomoč z oživljanjem in prenesli neodzivnega voznika do reševalnega vozila. Reševalci NMP RP Ljubljana so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in dežurni delavci cestnega podjetja Dars," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Zaradi prometne nesreče je bil ob pol enajstih na hitri cesti Koper - Izola med predorom Markovec in Izolo zaprt prehitevalni pas.

Zastoji so takrat nastajali tudi 

- na štajerski avtocesti med priključkom Celje center in Celje zahod proti Ljubljani
- na cesti Lesce - Bled;
- na cesti Ptuj - Gruškovje med Podlehnikom in mejnim prehodom proti Hrvaški.

Na cesti Ptuj - Gruškovje med Podlehnikom in mejnim prehodom proti Hrvaški so zastoji že od ranega jutra. 

Ob desetih se za vstop v državo čaka na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Gruškovje, povsod po pol ure, na Gruškovju je taka čakalna doba tudi za izstop. Na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje je bila že pred osmo zjutraj čakalna doba za izstop iz države 20 oziroma 30 minut, ob pol devetih se na Dragonji že čaka tudi za vstop v državo. 

Zjutraj nesreča na primorski avtocesti

Zaradi prometne nesreče je bil zjutraj oviran promet na primorski avtocesti na uvozu s počivališča Ravbarkomanda proti Ljubljani. Nastajali so zastoji, je poročal prometnoinformacijski center, a do pol devetih so se razmere normalizirale. 

Danes zvečer bo zaradi izrednega prevoza, namenjenega proti Portorožu, predvidoma med 21:30 in 22:30, za kratek čas bo zaustavljen promet pred delovno zaporo na primorski avtocesti med Ravbarkomando in Uncem proti Ljubljani.      

Cesta Postojna - Rakov Škocjan je pri Ravbarkomandi zaprta zaradi razširitve podvoza, predvidoma do 31. avgusta. Obvoz je možen po cesti Postojna - Planina - Unec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.