Slovenija
6850 ogledov

Že ob osmih zjutraj se stoji eno uro

Gneča zastoj Profimedia
Na prvi počitniški vikend pri nas je pričakovati gost promet z zastoji.

Kot opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste, je danes pričakovati zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški.

Že ob osmih zjutraj je bil na štajerski avtocesti pred razcepom Dragučova zastoj iz smeri Šentilja, pot se je podaljšala za eno uro. Zastoji so bili zaradi delovne zapore na območju razcepa Dragučova na štajerski avtocesti pričakovani. 

Predvidoma do 26. junija bosta na razcepu Dragučova pri Mariboru zaprta krak iz smeri Šentilja proti Murski Soboti in krak iz smeri Murske Sobote proti Ljubljani. Obvoz iz smeri Šentilja proti Murski Soboti je preko priključka Maribor center (Ptujska), iz smeri Murske Sobote proti Ljubljani pa preko rondoja Pesnica.

Na Policijski upravi Kranj so ob napovedanem gostem prometu ta konec tedna predvsem opozorili na možnost zastojev na gorenjski avtocesti in na cestah proti in v turistično-izletniških krajih.

Ob tem so vnovič spomnili na nasvete vsem udeležencem v prometu. Pomembno je, da vozniki zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili, da vozijo strpno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela. Prav tako naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa in upoštevajo, da zaradi možnih zastojev ali stoječe kolone obstaja nevarnost naleta.

S seboj na pot naj udeleženci prometa vedno vzamejo zadostno količino tekočine, mobilni telefon naj ostane v mirovanju, vozniki naj vozijo trezni. Prav tako na policisti vnovič opozarjajo, da naj potniki v vozilu v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti. Obračanje vozil in vožnja v obratni smeri sta prepovedana, vozniki pa naj poskrbijo za vzpostavitev reševalnega pasu na avtocesti.

Za vse udeležence v prometu je pomembno, da upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov in podobno, ažurne informacije o stanju v prometu pa lahko spremljajo na spletnem naslovu Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.