Slovenija
899 ogledov

Že tretjič zaprosili za azil, potem ko so samovoljno odšli

begunci Saša Despot
Na železniški postaji Maribor so obravnavali štiri Sirijce, ki so pred tem že dvakrat zaprosili za azil, nato pa samovoljno zapustili azilni dom.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Maribor so na železniški postaji Maribor obravnavali štiri državljane Sirije, natančneje dve odrasli osebi in dva otroka.

Četverica je predhodno v Sloveniji že dvakrat zaporsila za azil. Po tem, ko so zaprosili za azil, so nato samovoljno zapustili azilni dom in želeli odpotovati v Avstrijo. V tem postopku so spet podali vlogo za azil in bili spet odpeljani v azilni dom v Logatcu.        

Policisti PP Ormož so obravnavali štiri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Obravnavani so bili trije državljani Irana in en državljan Afganistana. Dva tujca sta bila mladoletna. Vse osebe so po končanem postopku zaprosile za azil. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar NickMason
    NickMason 08:01 11.marec 2024.

    Kdor se odloči ostati tu,naj bo pogoj da se nauči slovensko ,če se ne bo pa izgnat ,drugo obvezno si naj sam najde službo in potem živi tako kot se spodobi in plačuje davke.

  • Lana Kunc 18:15 10.marec 2024.

    Zakaj jih niso poslali nazaj, se delajo norca in izkoriščajo

  • atamama 12:45 10.marec 2024.

    Taka novica pripoveduje kako deluje EU in njen sistem, ki mu pravijo schengen. Zapravljeni veliki miljoni v interesu parih firm, ki so prodale informacijski sistem. In nato dobijo ''befel'' leta 2015 da se vse spusti naprej. In ozadje tega ukaza? ...prikaži veča? Merkel &Co so imeli 2014 sestanek, ko je v bistvu evropski kapital ugotovil, da je EU državljan predraga delovna sila. In kako znižati? S povečanim povpraševanjem po delu. In rezultat? Povečano povpraševanje po podporah. Ali ni noro?