Slovenija
38 ogledov

Že za slab milijon cenejši

SCT želi podaljšati rok za dokončanje del na Mesarskem mostu, ki bi moral uporab Žurnal24 main
Mesarski most. Uporabno dovoljenje šele, ko bodo odpravili pomanjkljivosti.

 

864 tisoč evrov na današnji dan znašajo penali zaradi zamud pri gradnji Mesarskega mostu.

Mesarski most bo dobil uporabno dovoljenje, če bodo v 60 dneh odpravljene pomanjkljivosti, ki jih je komisija ugotovila na včerajšnjem tehničnem pregledu, je sporočila Sonja Kostrić Šteblaj, vodja oddelka za okolje in prostor ter premoženjskopravne zadeve Upravne enote (UE) Center.

Katere so te pomanjkljivosti, ni povedala, je pa dodala, da če jih bodo odpravili prej, bodo prej izdali tudi uporabno dovoljenje. Že zdaj pa je jasno, da je most danes zaradi zamude cenejši za 864 tisoč evrov.

Aneksa ne bodo podpisali
Most bi namreč moral biti dokončan že do 23. aprila, penali za vsak dan zamude pa znašajo slabih 15 tisoč evrov. SCT, ki most gradi z Gradisom Ljubljana, je Mestno občino Ljubljana (MOL) že prosil za podaljšanje roka, a ljubljanski župan Zoran Janković podpis aneksa vztrajno zavrača. Če bo tako tudi ostalo, bo most v začetku julija že za tretjino cenejši – po pogodbi naj bi stal 3,2 milijona evrov.

Janković je ob tem napovedal, da penalov ne bo treba iztožiti, ker MOL še ni plačala celotnega zneska. Mesarski most, ki bo povezoval ljubljansko tržnico in Petkovškovo nabrežje, bosta namreč financirala MOL in javno podjetje Energetika Ljubljana, ki bo pod mostom napeljalo tudi toplovod.

Tudi spomenik Hribarju
Sicer pa je treba dokončati še stopnišče z vodnjakom in nov kip nekdanjega ljubljanskega župana Ivana Hribarja na Bregu, kar naj bi bilo urejeno do konca junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.