Slovenija
29 ogledov

Že zanimanje za nakup

Matjaž Sonc je se je vodenju družbe odrekel iz osebnih razlogov. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Aerodrom Maribor. Pred dražbo podjetja v lasti Preventa menjava direktorja.
Čakajo na izvajalca.  Terminal. V Aerodromu Maribor si želijo, da bi čim prej dokončali tudi gradnjo potniškega terminala. Naj spomnimo, da je gradbena dela najprej dobilo podjetje SCT, ki pa jih je prekinilo. Ministrstvo za promet je prejšnji teden izdalo razpis, s katerim že iščejo novega gradbinca, ki bo dokončal terminal. Rok za prijavo na razpis je 20. april.

Maribor. “Težko napovemo, kdaj bo šel delež v podjetju Aerodrom Maribor na dražbo. Upamo, da kmalu. Cenitev celotnega premoženja družbe bo v roku enega meseca,” je za Žurnal24 povedal Boris Kastivnik, stečajni upravitelj Prevent Globala, ki je stoodstotni lastnik omenjenega podjetja. Neuradno smo izvedeli, da naj bi se za nakup že pojavili tuji interesenti.

Sonca zamenjal Gros
Še preden pa bo to koroško podjetje v stečaju poskušalo najti kupca za Aerodrom Maribor, ki upravlja mariborsko letališče, je Kastivnik tam imenoval novega direktorja. Matjaža Sonca, ki je družbo vodil pet let, je s 1. aprilom nadomestil Marko Gros, ki pa včeraj ni bil na voljo za medije. “Prinaša nov zagon in svežo energijo. Nam je v interesu, da se do dražbe družbe zažene čim več novih projektov, saj bomo tako lažje prodali podjetje,” je pojasnil Kastivnik. Naj spomnimo, da mariborsko letališče že nekaj časa bolj kot ne životari, saj rednih linij nima, izgubili pa so še čarterske polete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.