Slovenija
31688 ogledov

Za dobro jutro odlične novice

Ljubljana Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Pričakujemo lahko, da se bo že četrti teden zapored ponovila zgodba, za katero si vsi želimo, da bi se še nadaljevala.

Od 16. novembra dalje beležimo na tedenski ravni upad števila novih potrjenih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Šestnajstega novembra je bil padec v primerjavi s tednom pred tem 4,5-odstoten, v naslednjih dveh tednih pa več kot 25-odstoten. 

Da lahko upravičeno pričakujemo nadaljnje padanje števila novih primerov okužb, kaže podatek o številu včeraj izdanih TAN kod. Po dostopnih podatkih NIJZ jih je bilo izdanih 1.754, kar je 363 manj kot prejšnji torek. Izdanih je bilo približno 17 odstotkov TAN kod manj. Spodbuden je podatek o deležu pozitivnih testov, saj tako ni bilo že od sredine oktobra.

Epidemija se že nekaj časa umirja, spodbudno je tudi dejstvo, da se - sicer z občutno počasnejšim tempom - umirjajo tudi razmere v bolnišnicah. Po zadnjih podatkih je še vedno hospitaliziranih več kot tisoč bolnikov, ki so zboleli za covidom-19, več kot 260 jih potrebuje zdravljenje v enotah intenzivne terapije. 

Upadanje epidemije potrjuje tudi prisotnost virusa v odpadnih vodah, kar je lepo razvidno iz spodnjega grafa. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 09:59 08.december 2021.

    Baba Vanga napoveduje za naslednji teden obvezen PCT test za opravljanje hitrega TESTA !

  • rd2dmk2 09:51 08.december 2021.

    no a boste zdej že enkrat pogruntal odkod je vir epidemije, ne stojnice, ne šolarji ampak ustekleničena voda.. ja.. prav ste prebral.. koncentracija virusa je v odpadnih vodah, ki se potem stekajo v naše reke in polnilnice .. no vino ...prikaži večo bom izpustil, je dovolj letnikov pred 2020..

  • bogdan76 08:41 08.december 2021.

    ODLIČNE NOVICE ALI JE MASLEŠA POKAZAL DIPLOMO.