Slovenija
64 ogledov

Zeba in Vidakovič ostajata na vrhu

Žan Zeba je dobil prepričljivo podporo Gorenjevih delavcev za nov mandat. (Foto: Žurnal24 main
Sindikalne volitve. V Gorenju novo staro vodstvo. Sindikati kritični do selitev proizvodnje.

Velenje. Včeraj so v Gorenju izvolili dva nova predsednika sindikalnih organizacij. Za predsednika konference poslovnega sistema Skeia Gorenje je bil za petletni mandat znova izvoljen dosedanji Žan Zeba, za predsednika sindikata Gorenja gospodinjskih aparatov pa je med tremi kandidati dobil večinsko podporo Ivan Vidakovič, ki je pred tem začasno nasledil Ivana Krušiča.

Čaka jih veliko dela
Še vedno menim, da bi morali dati priložnost voliti vsem zaposlenim, tako pa so to nalogo opravili kar delegati, ki ne morejo zastopati vseh mnenj,” je kritična Veronika Juvan, ena od Gorenjevih delavk.

Kot pravi Branko Amon, sekretar Skeia za Gorenje, jih v prihodnosti čaka veliko dela. “Strinjali smo se, da morajo zbori delavcev ostati oblika komuniciranja med zaposlenimi in vodstvom, več časa moramo posvetiti izobraževanju, zelo kritično pa smo izpostavili trend selitve proizvodnje v druge države,” izpostavi Amon. “To leto bo zanimivo. Morali se bomo bojevati za vsako delovno mesto, da bo ostalo tukaj, doma,” meni tudi Zeba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.